Nordnetbloggen

Løpende kostnader – nå kan du enklere sammenligne kostnadene i fond

Forrige uke begynte Nordnet å vise avgiften «Løpende kostnader» for fond. Avgiften inkluderer alle kostnader og avgifter som trekkes fra fondet under normale forhold, inkludert forvaltningsavgiften som fondsselskapet tar for å forvalte fondet.

Løpende kostnader har lenge vært tilgjengelig i fondenes nøkkelinformasjon, men nå viser vi kostnaden enda tydeligere på sidene våre. Slik at det blir enklere å sammenligne kostnadene i de fondene vi tilbyr.

Dette inngår i løpende kostnader

Noen fond bruker eksterne leverandører eller samarbeidspartnere til å håndtere for eksempel administrasjon, eller oppbevaring av verdipapirene som fondet eier. Fondets løpende kostnader inkluderer både kostnader forbundet med dette og forvaltningsavgiften. Løpende kostnader inkluderer ikke resultatbaserte avgifter, siden disse er avhengig av hvordan fondet presterer.

Noen selskaper har høye løpende kostnader

Nordiske fondsselskaper håndterer ofte (men ikke alltid) de fleste funksjonene sine selv. Derfor er de ekstra kostnadene utover forvaltningsavgiften som regel (men ikke alltid) lavere for nordiske fond, enn for fond basert i land utenfor Norden. De første to bokstavene i fondets ISIN-kode forteller deg hvilket land det er basert i.

Forvaltningsavgiften er alltid kjent på forhånd. Den løpende kostnaden er imidlertid bare kjent i ettertid. Fondets løpende kostnader kan variere fra år til år, avhengig av størrelsen på fondet, hvilke funksjoner fondet utkontrakterer og om forvalteren reforhandler prisene fra sine leverandører.

Spør oss gjerne om fond og kostnader knyttet til fond. Legg igjen en kommentar under eller ring oss på 23 33 30 23.

Hilsen

Josephine Amlé, Forretningsutvikler Norge

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

8
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Rolf
Gjest
Rolf
Hei, Savner flere hedgefond i utvalget. Har lenge tenkt på f.eks. Brummer Multistrategy.
Rolf
Gjest
Rolf
Hei, antar fondskursen inkluderer avgifter (løpende og forvaltning)? Dvs når man sammenligner ulike fond over tid så ser man den reelle utviklingen inkludert kostnader?
Gjest
Gjest
Hei. Hva er regnet som høye løpende kostnader? Jeg vurderer et fond med 1,94 % i løpende kostnader. Hva tenker dere om dette?
Gjest
Gjest
Hei Stian. Det er veldig subjektivt hva en selv opplever som høye eller lave løpende kostnader i et fond, så det er dessverre vanskelig å kommentere på. Det er allikevel viktig å sammenligne fond. Da finner du ut om det kan lønne seg å betale mer i løpende kostnader hvis et fond for eksempel har hatt stabilt høy avkastning over tid.
Gjest
Gjest
Hadde vært fint med flere long/short fond:)
Gjest
Gjest
Hei Dag! Takk for feedback! Vi leter hele tiden etter nye spennende fond å legge til på Nordnet. Er det noen spesielle fond eller forvaltere du tenker på? /Josephine Amlé
Gjest
Gjest
De fleste dagskursene for fond er ikke oppdaterte
Gjest
Gjest
Hei Christoffer! Hvilke fond har ikke oppdaterte dagskurser? Send ditt svar til kundeservice@nordnet.no, så skal jeg se på det. /Josephine Amlé
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert