Nordnetbloggen

Markedspuls Live – Olje, Qatar og RenoNorden

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live handler om Qatar sin innvirkning på oljeprisen, og ryktene rundt OPEC. Oljeprisen falt kraftig i går etter at oljelagrene viste en økning på 3,3 millioner fat, mens det var ventet trekk på 3,1 millioner fat. Oljen stupte nesten 4,5 % og handler nå på 48,40.

RenoNorden kom med sin tredje profit warning i går kveld. Jeg mener dette er en skandale, og ledelsen bør stilles ansvarlig for emisjonen som ble gjennomført på 1 kr tidligere i år.

Styreformann Erik Thorsen tegnet ikke én aksje i emisjonen, noe jeg stusset veldig på. I tillegg trakk han seg som styreformann nå i april. Han stakk med halen mellom beina. Jeg mener han bør stilles ansvarlig for dette. Profit warningene er på kontrakter inngått langt tid tilbake. De tok nedskrivninger allerede i andre kvartal 2016. Noen uker etter de henter inn penger i emisjonen i første kvartal i år, renner det inn nye nedskrivninger. I går kveld kom nummer tre i rekken av profit warninger. Leser man q4-rapporten skriver de i outlook at marginene skal flate ut og bedre seg i 2017. Det stikk motsatte har skjedd. Kan det være så vanskelig å ha kontroll på søpplekontraktene? Vinner man et anbud må man jo vite hva kostnadene etc. er i prosessen? Dette blir for enkelt for meg å komme med i etterkant. I beste fall har styret og tilrettelegger vært fryktelig naive, i verste fall er det en sak for retten.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert