Nordnetbloggen
Tom Hauglund
Investeringsøkonom i Nordnet

Markedspuls Live: Sterke rapporter – XXL skuffer

Dagens markedspuls handler om denne ukens rapporter. Børsene er all time high, og det er ikke uten grunn. Børslokomotiver som Statoil, DnB og Telenor har alle levert solide tall, og den som virkelig slo til positivt på alle parameter var DnB, som økte resultatet fra 5.9 mrd for et år siden til 7 mrd dette kvartalet. Utlånstapene var kun 330 millioner som er lavt i forhold til hva som var fryktet med tanke på oljekrisen som nå er lagt bak oss.

Derimot er det ikke alle som leverte positive tall. XXL skuffet, og i dagens markedspuls live viser jeg hvilke tall jeg ser på og hvorfor jeg mener den skal falle videre. De har en veldig strukket balanse, lite cash og store IT-kostnader. I tillegg koster satsingen i Østerrike mye i form av kampanjer og markedsføring.

10 års-renten er igjen i fokus, og vi hadde en dag i USA hvor markedet ble veldig urolig. At renten skal opp er vel ganske åpenbart med tanke på hvor sterke tall USA leverer på inntjening. Skal de amerikanske selskapene fortsette å opprettholde den veksten de har nå, må det investeres masse. Dette vil nok skape inflasjon, og dermed økte renter.

Sjekk ut forrige Markedspuls Live med Tom: Alcoa starter festen

/Tom

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

1 Kommentar på "Markedspuls Live: Sterke rapporter – XXL skuffer"

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Rafael
Gjest

«jeg mener den skal falle videre» – ja den faller som en stein.

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på