Nordnetbloggen

Markedstiming!

Aksjemarkedet har nettopp vært gjennom en av de mest imponerende snap-back rallies i historien. Først korrigerer de største indeksene nærmere 20% rett i forkant av jul, før det reverserer og henter inn alt det tapte på 5 uker. Det er vel og bra, men det store spørsmålet er hva nå?

Situasjonsbetinget

Hvis du var investert, har du nå mest sannsynlig ikke tapt store penger men ligger forhåpentligvis litt i pluss eller på break-even. Antar du at markedet vil bruke tid på å nå nye høyder eller handle sidelengs, vil risk-reward være svak. Nedsiden er at vi korrigerer igjen.

Har du kontanter og vurderer å øke eksponeringen for å dra nytte av det sterke markedet i år, føler du kanskje at aksjene har steget for mye for raskt og du vil kunne kjøpe billigere den neste måneden. I denne situasjonen har du ingen hastverk med å påta deg risiko.

Hvis du sitter investert, men med tap, vurderer man nok en stoploss nå som markedet viser svakhetstegn. Det er i hvert fall få argumenter som peker på at du bør laste opp mer akkurat nå. Har du eksponering, kan du like godt sitte i båten med det du har, og vente på neste bevegelse, kontra å øke risikoen.

Konklusjon

I de tre scenarioene ovenfor, var ingen av konklusjonene at man burde kjøpe aksjer akkurat nå. Avhengig av hvordan man er posisjonert, kan man foreta seg nedsalg for å begrense risikoen, eller sitte stille med kontanter eller aksjer. Poenget mitt er at det er få argumenter for ulike investorgrupper til å «deployere» store summer akkurat nå, noe som får meg til å tenke at markedet går sidelengs eller videre ned.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her..
Hold meg oppdatert