Nordnetbloggen

Min investeringsstrategi

Det er ingen fasitsvar på hvordan man skal forvalte sine egne penger. Enkelte er veldig glad i høy risiko og store svingninger, mens andre vil ha lavere risiko og bruker heller tiden til sin fordel i aksjemarkedet. Jeg har veldig sans for begge deler, og vil i dette innlegget fortelle litt om min investeringsstrategi. Min portefølje, med inngående forklaringer på hvilken vekting og selskaper jeg har vil komme i et senere innlegg.

Litt om min bakgrunn

I motsetning til de to foregående investeringsøkonomene, har jeg ingen bakgrunn fra finansbransjen. Jeg kommer fra konsulentsektoren, der jeg har hjulpet børsnoterte selskaper med å skape verdier ved hjelp av å effektivisere sin forretningsmodell, digitalisere prosesser og ta bedre strategiske valg. Dette bærer også min investeringsstrategi preg av, da jeg må forstå selskapets forretningsmodell for at jeg i det hele tatt skal ta en posisjon i selskapet. Dette vil jeg prøve å forklare så godt jeg kan gjennom Nordnetbloggen, Shareville og i media.

Min investeringsstrategi

Jeg vil karakterisere meg som en trendinvestor. I korte trekk betyr dette at jeg har en såkalt «top-down» tilnærming til aksjemarkedet. Det vil si at jeg starter med makroøkonomien og identifiserer hvilke langsiktige trender som driver markedet. Eksempler her kan være lave renter og digitalisering. Derfra borrer jeg meg ned og finner et selskap som jeg mener er «best i klassen», gitt de underliggende trendene i markedet.

Nedenfor har jeg illustrert min prosess og delt inn i fire bokser, som jeg går gjennom kronologisk:

Hva skiller meg fra å være en tradisjonell verdi-investor?

Punkt 1 og 4 er det som skiller meg fra en tradisjonell verdi-investor. Verdi-investorer som Warren Buffett tenker svært lite på verdens-økonomien i sin investeringsprosess. Man har da et såkalt «bottom-up» syn på markedet, og går etter selskaper som er lavt priset og satser på at disse over tid skal skape meravkastning i forhold til markedet.

Min strategi går derimot ut på at jeg tror på trender, og at dette bidrar til å skape meravkastning i aksjemarkedet. Litt metaforisk forklart kan det sies slik: Det hjelper lite å ha den beste seilbåten, om du ikke har vind i seilene.

Livet på sjøen og aksjemarkedet har veldig mye fellestrekk, du kan være heldig og ha medvind, fint vær og ikke en sky på himmelen. Da er det bare å sette seg tilbake og nyte reisen. Men man opplever også dårlig vær, da alt går en imot og det er utrivelig. Slik er det også i aksjemarkedet. Derfor er det viktig at man klarer å holde seg til den nedfelte planen for å ende opp ved destinasjonen som var planlagt.

Jeg håper jeg kan bidra til at du som Nordnet kunde, leser eller lytter skal kunne ta selvstendige valg, basert på egne analyser og betraktninger i aksjemarkedet. Det å «finne seg selv» i aksjemarkedet er en tidkrevende prosess i seg selv, men med systematisk jobbing vil du etter hvert kunne utvikle din investeringsstrategi for en god reise i markedet.

Det finnes ingen fasit, og det er mange veier til Rom – og til målet om god langsiktig avkastning. Jeg gleder meg til å bistå deg som kunde i Nordnet til å finne den strategien som passer deg best!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

4
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Har Shareville Matsjohan begynt i Nordnet? Gleder meg til fortsettelsen. En klok mann.
Gjest
Gjest
Hei Jae. Tusen takk for det, veldig hyggelig å høre:)
Gjest
Gjest
Hei Ser du har ingen selskaper utenfor Skandinavia. Er det bevist eller tilfeldig? Tenker når man ser etter de som er «best i klassen» at amerikaneren ofte er det. Håper at du som fersk investeringsøkonom kan få oss nordmenn vekk fra denne home bias som vi lider av 🙂 (meg selv inkludert)
Gjest
Gjest
Hei Mads, Det stemmer at jeg pt ikke har noen aksjer utenfor skandinavia, og ja- som du sier så burde jeg hatt det ref utviklingen av selskapene spesielt i USA. Jeg holder meg dog løpende oppdatert på endel aksjer og ser selvsagt ikke bort i fra at det kommer inn noen etterhvert:) Ha en super dag:)
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert