Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

FED lanserte QE3 i går, og markedet gikk i taket. Det vil bli kjøpt obligasjoner for $40 milliarder månedlig, og det har blitt spikret opp et robust sikkerhetsnett under markedet. Dette scenarioet vil føre til mindre volatilitet ettersom nyeprintede dollars finner veien til aksjemarkedet. Man kan godt bomme på enkeltaksjer, men indeksene vil klare seg fint. Lave renter og nye dollars vil ha en positiv effekt på råvarer og aksjer, fordi det er eneste stedet investorene kan få avkastning.

Det spiller ingen rolle om økonomien fortsatt har utfordringer, eller Spania har 20% arbeidsledighet. Sammenlign det med å ha feber; Du spiser paracet til sykdommen går over. Det er ikke å «jukse», men å være fornuftig. Nå printes det penger, for at smerten ikke skal bli for stor, og når økonomien skyter fart igjen (neste år, 2014, who knows) vil de skalere ned stimuliprogrammet. Vil du virkelig vedde mot dette?

Dessverre tror jeg ikke denne fredagen er en god kjøpsdag, fordi vi åpner for høyt. Vær tålmodig, det kommer bedre muligheter beste uke.

-/ FORSIKTIG SOM JEG ER anbefalte jeg å gå cash i går, noe som selvfølgelig er kjedelig hvis man ser i bakspeilet, men ut fra forutsetningene mener jeg det var riktig. Siden markedet steg bratt i går kveld, betyr det at mange ikke ventet en så omfattende stimulipakke. Konsensus lå tydeligvis lavere, og dermed kom den sterke reaksjonen.

-/ SEISMIKKSEKTOREN kom under press i går. Jeg vet ikke om det var bakrus etter Paretokonferansen, eller at traden bare er ferdig, men momentumgutta solgte aksjer i samtlige papirer. Det er ikke noe poeng å være aggresiv her enda, det kan komme flere aksjer for salg uavhengig av QE3. #Sektorrotasjon.

-/ HELGENS LESNING er ikke lang, men interessant; Den teknologiske revolusjonen flytter industriproduksjon tilbake til vesten. Det gjelder ikke bare høyteknologiske måter å utvinne råvarer, men fysisk produksjon av varer som asiatiske land gjorde billigere før. Dette kan forandre verdensdynamikken igjen, og rapportforfatter hevder Asias posisjon som billig produsent er over…

Inntil da får vi nyte gratispenger fra FED og et aksjerally frem mot jul, som en på twitter sa i går: Ben Bernanke just got Obama elected for a second term…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert