Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

En god dag i Asia, med selv Shanghai indeksen over plusstreken. Det kommer en sprett fra start i Oslo, men det blir vanskelig å lese noe om videre oppgang i den. Inntil vi får signaler om at ekte store penger er på vei inn i markedet igjen, er det bare å holde tilbake. Tradingveksel og algoritmer skaper ikke et bullmarked!

Oljeprisen henter seg marginalt inn, etter den tyngste uken siden Juni. $10 ned og $1 opp igjen, er vel ikke noe å sprette champagnen for, selv om det gir en ørliten trøst til de som sitter lastet med oljeaksjer. – «Det tar i hvert fall i mot… »

-/ ET AV PROXY TEGNENE jeg kommer til å se på i dag, er selvfølgelig REC. Kommer det kjøpere inn i aksjen, og volumet bedrer seg, er det faktisk et godt tegn for totalmarkedet. Det viser at investorene tør å ta risiko.

-/ TIL TROSS FOR flagging over 5% fra Fidelity og et DNB fond i EMGS, har aksjen vært svak. Det var spørsmål rundt odreboken som fikk noen analytikere til å bli skeptisk. Etter at Fugro solgte en stor post på 16 kr, sitter mange mindre investorer med skjegget i postkassen ettersom aksjen er ned –9% siden transaksjonen. Kommer det et løft i dag blir nok mange reddet ut av marginsalg. Aksjen blir et knallkjøp snart, men jeg er redd for overhenget etter Fugrosalget.

-/ LLOYD BLANKFEIN i Goldman Sachs mener at «austerity» nå vil drepe eventuell vekst, og at politikerne må bruke penger i nedgangstider for å forhindre resesjon. Det er vanskelig å ikke være enig, men hadde det ikke vært lettere å bruke masse penger nå, hvis man visste at offentlige programmer ble skalert tilbake i bedre tider?

-/ DET SER UT til å komme sterkere reguleringer av robothandel i USA, der algoritmene må ligge med ordrene inne lenger enn hva de gjør i dag, for å reflektere et ekte marked. Jeg er dog usikker på om en 50 millisekunder regel vil forandre mye…

-/ TIDLIGERE STIMULIPROGRAMMER gjorde underverker for råvarer, selv når Kina bremset, men nå spekuleres det om effekten uteblir i kommende periode. Flere råvarer ser ut til å ha toppet ut. Bearish!

-/ I TILLEGG er kinesiske økonomer skeptiske til inhentingen i Kina, og utsetter snupunktet til neste år. Lavere etterspørsel etter varer fra Kina og vanskeligere kredittmarked internt i landet, vil dra finanskrisen ut i tid.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert