Nordnetbloggen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.19%  Shanghai +0.06%  S&P500 +0.37%  DAX futures +0.05%


Sentiment: Buy Europe!

Etter onsdagen og torsdagens korreksjon, ser markedet ut til å stabilisere seg igjen. Det kan være flere ting som gjorde at børsindeksene korrigerte, men overskriftene forteller oss at fallet var relatert til politisk uro i USA. Personlig tror jeg det kunne vært hva som helst som utløste det, da jeg husker godt de foregående 4-6 ukene der markedet ristet av seg alt av dårlige nyheter. Vi var rett og slett overmodne for en rød dag.

Det store spørsmålet nå, er om dette er starten på en lengre korreksjon eller om det værste allerede er unnagjort. Dagen i dag kan bli avgjørende i så henseende.

Da hovedindeksen på Oslo Børs endelig brøt opp av denne nitriste tradingrangen, var det ingen tilfeldighet. Det kom samtidig som andre europeiske børser også steg opp til all-time highs, der årsaken skal være bedring i sør-europeiske land i PIIGS kurven, og massive innskudd i aksjefond etter at Macron vant i frankrike. Det hjelper også at amerikanerne har sett på EU som billig relatert til eget aksjemarked, og nå har de fått en grunn til å kjøpe europeiske aksjer igjen. Jeg tror ikke denne effekten avtar selv om Trump blir stilt for riksrett eller fortsetter sin upassende oppførsel.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

Vær den første som kommenterer

avatar
wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.