Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0,4%  Shanghai +0,25% S&P500 +0,88  DAX futures +0,12%


Før du rakk å si nedside, så spratt markedet opp igjen! Dette er ikke et ukjent syn, noe som fortsatt tyder på at dette markedet ikke vil gi slipp, hvertfall ikke uten veldig god grunn. Det var mer enn bare tro, håp og kjærlighet indeksene løftet seg på, flere positive nyheter styrket oppgangen. SP indeksen hadde sin sterkeste dag på 2 måneder.

Samtlige amerikanske banker kom seg helskinnet gjennom FED sin stresstest, noe Yellen understreket med sitatet «Vi kommer ikke til å se en ny finanskrise i vår levetid», sterke ord som hun står i fare for å eie noe mer enn det man kanskje ville ha gjort.
Bankene fikk også godkjent sine utbytteplaner, dette gjorde sektoren til en av de sterkeste igår, noe også DNB fikk være med på, opp 2,62%.

Samtidig som Yellen styrte med sitt i statene, så møttes resten av sentralbanksjefene i Portugal, gjestet av ECB.
De var stort sett samstemte om at QE og andre tiltak har fungert som ønsket, og at det nå nærmer seg slutten på gratis lunsj. Lånekostnadene skal opp, var hovedbudskapet. Markedet trengte ikke lange tiden før det ble solgt statsobligasjoner i stor skala, yielden på den tyske 10åringen steg med over 5%, til 0,37%.

Storebrand steg også på høyt volum, da selskapet er sulteforet på bedre obligasjonsrenter. Stort sett hele investorverdenen kan glede seg over bedre renter på statsobligasjoner, dere husker vel de «gode gamle tidene» hvor man fikk 3+% i året på en statsobligasjon?
Baksiden er dog at det er sentralbankene som sitter på største beholdningen av statsobligasjoner, det er de(vi) som må ta de potensielt hissige nedskrivningene på balansen. Vi er fortsatt midt i tidenes største finansielle eksperiment.

Tech-sektoren var knallsterk, og bildet over viser viktigheten av sektoren i SP indeksen, men også hvor konsentrert Nasdaq er rundt kun 5 selskaper.
En av nyheten som dro lasset var Alibaba sin oppvekting i Lazada. fra 51% til 83%, til en prising på over det dobbelte fra ifjor. Lazada har mange likheter med Amazon, men opererer kun Sørøst Asia, pt.

Smallcap indeksen i Hong Kong er blandt de få som ikke deltar på festen. Flere selskaper har opplevd flashcrash siste uken, og Bloomberg har funnet frem herren med fasitsvaret.
Ett svært komplisert sammenvevd nettverk av eierskap på både selskaps og eiersiden gjør indeksen til et slags korthus. Enkelt forklart i bildet over.

Det som gir han tyngde, er at han er tidligere direktør for Hong Kong børsen, og har de siste årene stanget hodet i veggen for strengere tilsyn og kontroll.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert