Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

Holdbarheten gikk ut på tid, og aksjene reverserte  ned igjen. Kanskje var det volumet som var en indikasjon, eller så var det bare det faktumet at større aktører er på vei ut av markedet uansett. Hvis for eksempel Templeton eller Fidelity har bestemt seg for å ta ned aksjeandelen fra 45 til 42.5%, vil globale aksjer slite. Risikostyringen deres baseres seg på flere variabler, men først og fremst volatilitet, inntjeningsestimater og prisingsmultipler.

-/ APPLE bommet på tallene sine, og litt av glansen har forsvunnet. Folk sover ikke lenger i telt for å sikre seg produktene deres, men konkurrentene selger tilsvarende kvalitet til -30% av prisen. Jeg har rett og slett ingen tro på at Mini Ipad skal revolusjonere verden, for den konkurrer direkte med gamle Ipads og store smarttelefoner. Bommer de på et produkt vil de bli straffet, fordi forventningene til salget allerede er skyhøyt.

-/ TALLENE til Marine Harvest “skuffet”, men her ligger det en mulighet. Laksesalget går inn i en sesongmessig sterk periode, og for to dager siden kom det en oppdatering på lusproblematikk i Chile, som viste større slakteandel enn ventet. I teorien burde det være lurt å kjøpe lakseaksjer nå, og et fall i MHG kan representere akkurat den muligheten. Tallene er ikke så viktig, ettersom det er årets svakeste periode som nettopp er rapportert.

-/ CRUISEINDUSTRIEN går bra, og RCL er snart opp +10% fra nivået før kvartalstallene. Sjefen, Richard Fain, var naturligvis bullish, og snakket så varmt om aksjen han bare kunne. Det som er merkelig, er at aksjekursen nå er 195 kroner, men var på 170 kroner i fjor på samme tid da de tjente 8.5% mer penger. Selv om sjefen er optimistisk for 2013, ville jeg vært skeptisk til å kjøpe aksjer her oppe.

-/ STATOIL tallene var for så vidt bra, men problemet er at det tar 8 år og øke produksjonen fra 2 millioner fat til 2.5 millioner fat, og det er for lang tid i en akjeeier sitt perspektiv. Aksjen vi ikke kollapse, men spørsmålet er hvor mye oppside som egentlig ligger i selskapet de neste årene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert