Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

Markedet drar seg videre inn mot helgen, og den kjedelig utspørringen av USA sin nye sentralbanksjef i går satt ikke noen stopper for det. De amerikanske indeksene satt ny all time high i går. Full uttelling i Asia også, der Nikkei stiger +1.9%, og Shanghai +1.65%. Den japanske indeksen er for første gang over 15.000 punkter siden Mai i år. Oljeprisen stiger også, og satte fart etter lagertallene i går kveld. Jeg ser ingen grunn til at Oslo Børs ikke skal dytte videre på denne fredagen.

 

-/ JEG HAR HATT fokus på store oljeselskaper de siste ukene, og hvordan denne gruppen har steget mer enn markedet. I går filet Berkshire Hathaway (Warren Buffet) en 40 millioner aksjepost i Exxon Mobil akkumulert gjennom tredje kvartal. Det er 24 milliarder kroner i nominell verdi, som ble kjøpt for minimum fem prosent lavere enn dagens kursnivå.

-/ DA NORSK HYDRO falt fra 27 til 25 kroner på nedsalget til Vale, var det mange som tok et bet på at aksjonærstøyen bød på en kjøpsmulighet og at aksjen ville returnere til 27 kroner innen kort tid. Problemet er at aksjen ikke har klart å stige så mye som forventet, og nå dukker det plutselig opp overskrifter om subsidiekutt i Norge og mulig nedleggelser. Hvis aksjen ikke klarer å performe i dag, anser jeg den minitraden rundt nedsalget for over. Det er ingen garanti for at aksjen skal tilbake til nivået før nedsalget, det var bare en teori, ettersom Vale måtte gi rabatt på grunn av stor aksjepost.

-/ TO INNSIDESALG i Opera i går, og det er etter at aksjen har steget 125% hittil i år. Jeg kjenner ikke selskapet inngående, men mange tolker slike innsidesalg som at aksjen har tatt ut potensialet sitt. På den annen side er det lov å realisere penger, uten at man hele tiden må spekulere i hvorvidt man kan få mer neste måned. 

-/ JEG SYNES DISSE presentasjonene til Henry Blodget er interessante. Han er grunnlegger av Business Insider, og nå snakker han om «the future of digital».

Apropos digital fremtid, akkurat nå står Bill Gates på scenen på Civita frokostmøte. Der vil Jon Gunnar Pedersen også være, og du kan se hele på livestream her.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert