Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

I følge finansmedia ble markedet «skuffet» over at Ben Bernanke ikke kom med klare uttalelser om ny finansiell stimuli under sin høring i kongressen i går. Veldig skuffet ble dog investorene ikke, med tanke på at S&P500 var ned -0.01%. Asiatiske børser er noe tyngre, men i mine øyne er det kun en naturlig pustepause etter en sterk bevegelse tidligere i uken. Det er ikke slik en skikkelig «risk-off» sesjon ser ut, noe vi kjenner fra forrige uke. Frykten har avtatt til fordel for håp, og da skal man kanskje kjøpe svake dager..

-/ KLAR TALE FRA MERKEL I GÅR: EU har allerede verktøy på plass for stabilisere eurosonen, og Tyskland er villig til å ta disse i bruk. Hun sikter da til LTRO fasiliteten og muligheter for direkte lån til medlemslandene.

-/ DET SVINGER PÅ BØRSEN. Seismikkselskapet EMGS er ned –20% og opp +20% på litt over en uke.

-/ FLERE NEGATIVE kommentarer på Archer etter profit warning fra Haliburton. Marginene dropper –5% eller mer onshore USA, spesielt knyttet til  kostnadene ved fracking. Det er ikke en direkte read-through til Archer sine landbaserte operasjoner, og vi så derfor aksjen stige gjennom dagen i går etter en lav åpning.

-/ I GÅR NEVNTE jeg nei den negative oljelagerrapporten og utsiktene for tankratene. Frontline falt –3% ekstra på Wall Street etter at Oslo Børs stengte i går. Her skal man være forsiktig akkurat nå.

-/ PÅ ET TIDSPUNKT vil vekterstreiken være over, og da kan det komme momentum inn i Norwegian aksjen. Selskapet la frem gode trafikktall tidligere i uken, som viser at de tar markedsandeler samtidig som billettprisene er på vei opp. Hva med fuelkostnadene? De har kommet kraftig ned pga. Oljeprisfallet..

-/ KINA ER TIENDE nasjonen som har kuttet renten i år. Fin oversikt.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert