Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

“There are three ways to get capital into a company: Sell stock, borrow money or earn it. Earn it is best!”

Asiatiske børser handler blandet, og det er svake konsum tall som trekker Japan ned. Det er kanskje ikke så rart, ettersom de nettopp har innført en sales tax/mva. Jeg mener fortsatt vi er i en opptrend, og ser ingen store skyer på himmelen for Oslo Børs i dag.

Bank of America publiserer statistikk på hedgefondposisjoner, og akkurat nå er det som følger; Snittet har akkurat gått short S&P500, shortposisjoner på Russell 2000 (smallcaps) har ikke vært høyere enn på to år, og NASDAQ longs (momentumaksjer) har ikke vært lavere på ett år. I mine øyne skal man tenke contrarian på slik statistikk. Har hedgefondene endeling snudd seg mot en bearish posistur, så kan markedet dra seg høyere når de må snu. Hvorfor sier jeg det? jo, fordi snittet av hedgefondene har underperformet markedet i 2013 og hittil i 2014, de har tatt masse feil.

-/ VIX INDEKSEN  er nå på det laveste nivået siden 2007, og da det får mange til å tenke at “nå må det snu”. Jeg tror man skal være forsiktig med å tenke contrarian på slike ting. VIX indeksen kan være oversolgt i lang tid, og det er derfor et upresist signalt som gjør det vanskelig å tjene penger på.

-/ PÅ GENERALFORSAMLINGEN i fjor ble det vedtatt at styreleder Ole Enger i REC Solar skulle motta en bonus hvis han klarte å selge selskapet. Det går nå rykter om at han har hyret inn Nomura for å se på mulige alternativer. Øystein Stray Spetaln & Co kjøpte akjer i emisjonen på 20 kroner, solgte unna deler på 116 kroner, og aksjen handler nå på 97 kroner.

-/ TA GJERNE EN titt på Arne Kvale sin analyse av Protector Forsikring.

-/ HVERT ÅR i femten år har JP Morgan satt sammen en liste med 10 bøker for strandlesing, som de sender til kundene sine før sommeren. Jeg må innrømme at jeg ikke har leste noen av årets anbefalinger, men blir fristet til å gjøre nye innkjøp når jeg går gjennom listen.

Hvis du vil ha varsel om nye sendinger (PåMarkedet/E24) kan du melde deg på denne e-mail listen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert