Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Hong Kong og Kina er stengt i dag, mens Nikkei indeksen i Tokyo stiger over 2%. Markedet i Europa løfter seg mest sannsynlig fra start, og jeg ser ingen potensielle triggere før senere i uken.

Denne uken blir dominert av ECB møtet på torsdag, der markedet forventer tiltak fra Draghi & co. Inflasjonen i eurosonen er under 1%, og målet er 2%. Det vil oppstå krise hvis vi går inn i et deflasjons scenario, og derfor må sentralbanken stimulere økonomien med tilbakekjøpsprogram og lavere renter (negative renter). Flere kommenatorer og meglere mener at ECB kommer til skuffe, og vi kan dermed få en liten korrigering i markedet mot slutten av uken. Jeg tror det er pratet for mye om mulige konsekvenser, og tenker at selve møtet blir et antiklimaks. Har ikke de som frykter fall allerede posisjonert seg?

Senere i dag kommer regelendringer fra Enviromental Protection Agency i USA, som tar sikte på å kutte CO2 utslippene med 30% innen 2030. Dette er noe av det mest aggresive Obama har gjort på klimafronten, og vil gå ut over kull, olje og gassfyring. Fornybar energi vil selvfølgelig få seg et løft. Ligg unna Peabody Energy og Arch Coal, men kikk på First Solar. Jeg tror til og med REC Silicon og Solar kan løfte seg i dag.

-/ DET NORSKE kjøper Marathon Oil sin virksomhet i Norge. Dette gir de økt kapasitet i forkant av Ivar Aasen utbyggingen. Jeg har ikke sett noen kommentarer på prisingen enda, men markedets dom kommer om få minutter uansett.

-/ PÅ FREDAG publiserte vi et program om 3D printere, og hvordan prisreduksjon kan gjøre dette til allemannseie. Nå leser jeg at de har laget en 3D printer til hjemmemarkedet som skal koste under $250. Innslagspunktet må være lavest mulig for at forbrukeren skal ta en sjanse på et nytt produkt.

-/ I DAG STARTER Norwegian på et roadshow for å møte investorer, hvorpå de muligens lanserer et obligasjonslån til markedet i etterkant. Det er vanlig å lodde stemningen før man bestemmer seg. Uansett er det positivt med roadshow, ettersom de får vist seg frem til store investorer som både kan kjøpe aksjen og gjelden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert