Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

En av formålene med rentenedsettelsene til Draghi i går, var at EUR/USD skulle svekke seg, for å gjøre europeisk industri mer konkurransedyktig. I følge finansiell teori skal valutakursen falle når renten blir satt ned, fordi det er mindre attraktivt å ha penger i landet. Det motsatte skjedde i går, se chartet over.

Wall Street fortsatte videre opp etter stimulipakken til ECB, mens Asiatiske børser faller. Jeg luftet tanken i går at vi er vitne til en skikkelig blow out på oppsiden, der shorterne dekker seg og momentumpengene søker høyere risiko. Resultatet kan bli at man står midt i sommerferien fullastet med aksjer, og ingen shortere til å ta i mot hvis det begynner å falle.

Først skal vi dog overleve non-farm payrolls for Mai måned, som kommer kl 14.30 i dag. Det er ventet 210.000 nye arbeidsplasser, men jeg tipper de reelle forventningene er høyere, ettersom April viste 275.000 nye arbeidsplasser. Husk at det også kan komme revisjon av April tallene i dag. Opp eller ned.

-/ APROPOS VALUTA, i går bekreftet PayPal det mange har ventet på; De vil gjøre det mulig å veksle Bitcoins. Det betyr at du gjennom PayPal kontoen kan kjøpe Bitcoins, men du kan også bruke BTC til å betale for varer på Ebay, som eier PayPal. Fin uke for kryptovalutaer, først åpner Apple for BTC betalinger i Appstore, og nå PayPal.

-/ SOLARCITY INNGÅR avtale med REC Solar om å innstallere deres solpaneler i 15 delstater i USA. 

-/ I DAG GJØR Apple sin fjerde aksjesplitt siden aksjen ble notert på 1980 tallet. Etter børslutt vil 1 aksje bli 7, og prisen per aksje redusert deretter.

-/ HER KAN DERE se hvordan ThinFilm sin smartlabel ser ut. Den måler temperaturen på matvaren løpende, og lagrer historikken.

FLP0514_CoverStory_slide1

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert