Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

Over kan dere se hvor stort oljefondet er, sammenlignet med andre økonomier.

Bortsett fra en liten nedgang i Nikkei indeksen (-0.2%) handler alle de asiatiske børsene opp. Shanghai børsen stiger for sjette uken på rad, den lengste oppgangsperioden siden Mars 2012. Det gode sentimentet ser dermed ut til å fortsette inn mot helgen. Oljeprisen prøver til og med å stabilisere seg, og er opp $1 siden i går morges.

Pressekonferansen til forsvarsminister Chuck Hagel og general Dempsey i går, markerte nok slutten på ISIL sin påvirkning på finansmarkedet. Det er nå klart at USA har forandret engasjementet sitt til å stoppe/redusere ISIL uavhengig av geografi, og jeg ser det urealistisk at de nå kan true sentralmyndighetene i Baghdad, Kurdistan eller oljeinstallasjoner. Tabloide overskrifter rundt denne gruppen selger nok aviser og klikk, men blir kun støy for aksjetradere og investorer.

Jeg forventer en stille dag i aksjemarkedet etter en god uke internasjonalt. Aldri tolk et rolig og flatt marked, som et tegn på at det er «stille før stormen». Liten volatiltiet og volum betyr bare at investorene er fornøyd, uten noen form for frykt. Oppgangsmarkedet har siden 2009 lært oss at det kun er en liten trigger som skal til før investorene jager aksjer høyere igjen. Denne trenden er ikke brutt enda.

 

-/ NÅ SER FLERE analytikere en bunn i oljeprisen. Både DNB, SocGen og BNP Paribas mener at Brent oljen bunner på rundt $100, fordi overhenget av olje ut av Nigeria går mot slutten. Det har vært for mye olje til salgs, men etter at Kinesene har booket 40 laster (1.2 mill fat per dag) ut av vest-afrika for September lasting, kan markedet ha stabilisert seg.

-/ STATOIL HAR tildelt Kværner en konseptstudie på «Subsea on a stick». En ubemannet brønnhodeplattform. Usikkert om det er kursdrivende, men kanskje interessant for de med ingeniørutdannelse og vestlandsdialekt.

-/ NÅ GÅR NORDNET i gang med Investordagen igjen, og først ut er Trondheim den 4. September. Sjekk ut agendaen, her kan du møte Nordic Semiconductor, høre om Shareville og lære av Alfred Berg Kapitalforvaltning.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert