Nordnetbloggen

Morgenrapport Fredag

Litt dårligere GDP tall fra Kina, men ingenting å bekymre seg over. Overskriftene i media ser røffe ut, men realiteten er at de fortsatt vokser over 8%, mens vesten sliter mellom 0-2%. Myndighetene i Kina har vist kapasitet og vilje til å foreta dereguleringer og monetær stimulans hvis nødvendig.

Når det er sagt har Oslo Børs steget over +2.5% siden bunnen på Onsdag, og det er kun 3% igjen til årets høyeste notering, noe som får meg til å tro at investorene ikke jager prisene videre på en fredag. Det vil selvfølgelig avhenge av noen viktige kvartalsrapporter i dag.

-/ BANKSEKTOREN er en viktig indikator på temperaturen i økonomien og i dag legger JP Morgan og Wells Fargo frem kvartalstall. Den viktigste rapporten, JP Morgan, er ventet av analytikerne å vise 1.14 USD i inntjening per aksje. Estimize, som aggregerer alle som vil gi estimater, spår 1.19 USD i EPS. Det betyr at den reelle forventingen egentlig er høyere enn hva nyhetsbyråene oppgir. Det blir spennende å se hva resultatet blir.

-/ SKULLE TALLENE blir dårlige, er det kanskje en ide å selge seg ut av DNB og Storebrand, som har steget henholdsvis +4% og +2% siden tirsdag.

-/ OLJEPRISEN faller tilbake i morgentimene pga. svakere kinesisk vekst, og etter en sterk opptur i går er det mulig traderne tar en pause i PGS og SUBC også.

Mvh

Richard Paulsen

Kommentator

Nordnetbloggen.no  /   Richardpaulsen.no /  Morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert