Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Den politiske forankringen om kutt i offentlig utgifter for å låne billige penger innad i EU blir truet av nyvalg i Nederland og mulig sosialistseier i Frankrike. Frem til nå har de fleste vært enige om en hard linje, som til en viss grad har overbevist finansmarkedet (med hjelp av billige LTRO lån), men hvis velgerne stemmer inn anti-EU politikere og økonomer som leste Keynes på 70 tallet kan det skape usikkerhet som sender rentene opp igjen. Begynner Frankrike å vakle, anser jeg Euroen som ferdig, det finnes nemlig ikke nok penger til å redde «en av de store».

Jeg har vært avmålt til markedet den siste uken, og fortsetter i samme sporet nå. Denne uken kommer det 3 viktige hendelser som er verdt å følge med på:

  1. Apple legger frem kvartalstall på tirsdag. Den veier tungt i både S&P500 indeksen og på Nasdaq børsen at selskapet per definisjon vil bevege «markedet». Aksjen er kraftig ned de to siste ukene, mens analytikernes estimater er rekordhøye. Bevegelsen etter tallene kan bli kraftig.
  2. FOMC ( Federal Open Market Comittee) har møte på Onsdag og Ben Bernanke vil holde pressekonferanse i etterkant. Hva sier han om muli ny stimulipakke? Er det uaktuelt? (QE3)
  3. Amerikansk GDP tall for første kvartal blir offentligjort på Fredag. Det er ventet +2.6% mot 3% kvartalet før.

-/ CRUISEBOOKINGER har falt –5% siden midten av Februar, og RCL har vært nødt til å skru ned prisene for å demme opp for fallende etterspørsel. Dette scenarioet skaper ikke momentum, og sent fredag kveld falt aksjen –6.75%. Det er andre kvartalet de tar ned inntjeningsestimatet for 2012.

-/ LÆRERIK ARTIKKEL om «Shale gas», som unektelig blir en viktig faktor i energiproduksjonen i fremtiden. Visste du at Argentina sitter på verdens tredje største reserver?

-/ ØKENDE LEVESTANDARD for millioner av mennesker i Kina har ført til nesten dobling av matvareprisene de siste 6 årene. (lite fokus på det i Norge siden prisene og bøndenes inntekt er sentralstyrt) Nå må Dagros lære seg mandarin…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert