Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Selv om totalmarkedet skulle falle fra start, tviler jeg på at det vil vare særlig lenge. Uansett hvor mye man ønsker seg en korreksjon, er sannsynligheten for en knekk betydelig svekket etter FED og ECB sine kommende obligasjonskjøp.

Oppgaven i begynnelsen av uken er å finne mulige innganger på nye aksjer. Det er en fordel å kjøpe når andre selger, og skulle det komme en rød dag, skal man ikke være redd for å agere. Jeg er dog usikker på om «muligheten» presenterer seg tidlig mandag morgen, eller om man skal vente til ettermiddagen for å se om det forverrer seg.

-/ FORRIGE UKE forlot vi seismikktraden, og nå er det mulig vi skal kikke på riggmarkedet. Det meldes at riggmarkedet er supertight, spesielt for mid og deepwater. Med utvidelse av flere leteområder utenfor Brasil, Angola og i nordsjøen, kan dette markedet bli enda mer spennende det neste året.

-/ S&P500 HAR LIGGER nå over toppnoteringen fra 2008, før krakket, og har således jobbet seg forbi «krisen». Snittet av aksjene på denne indeksen handler på PE 14.2, mens historisk snitt er PE 16. Dette er kurs målt mot inntjening som er rapportert, ikke forventet. 10% underpriset og går mot all time high, støttet av seddelpressen i FED.

-/ TIDLIGERE STATSMINISTER SIR John Major sier at den britiske økonomien er forbi det verste, og de opplever områder med «green shots, altså overraskende oppturer innen arbeidsstokken, aksjemarkedet og industriproduksjon.

-/ DET STØRSTE usikkerhetsmomentet, slik jeg ser det, er Kina. De gjør hva de kan for å bremse nedgangen, men det er strukturelle skjevheter i markedet som kan bli en skikkelig verkebyll. Stållagrene er rekordhøye og output faller «year on year». Dette er ikke bra for tørrlast, kull og jern malm produsenter (NAUR), ei heller verdensøkonomien generelt.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert