Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Nå er det mye rødt på skjermene: EUR/USD, Oljeprisen, Asiatiske børser, S&P500 futures og til og med gullprisen. På fredag skrev jeg at børsen var i ingemannsland, og nå ser det ut til at vi skal teste nedsiden, og derfor ser jeg ingen grunn til å være i aksjer akkurat nå. Kommer det en «flush» ned, skal vi heller ikke være redd for å inn igjen, men nå er timing enda viktigere, fordi vi ikke kan regne med at børsen alltid stiger dagen etterpå slik den har gjort det siste 4 månedene.

-/ LUNDING PETROLEUM har funnet gode resultater i en brønn på Johan Sverdrup igjen, men denne gangen på et felt som ikke DETNOR har eierinteresser i. Statoil har 40%, Maersk 20% og Lundin resten.

-/ FONDSFINANS er ute med en salgsanbefaling på YARA. Det er ikke ofte man ser! De mener Amerikansk og Kanadisk produksjon av UREA vil øke dramatisk, og således tynge markedet de neste årene. Kina vil forbli nettoeksportør. De har pristarget 260 kr.

-/ JOHN FREDRIKSEN HAR holdt generalforsamling på Bermuda, og i følge DN gav han et åpent og ærlig bilde av selskapene han eier. De viktigste punktene jeg trakk ut av artikkelen var: Frontline har ikke sett bunnen enda, men han håper å kunne betale utbytte igjen om 2-3 år (!). Det er lenge til og representerer en stor risiko for de som leker seg i aksjen i dag. De kommer til å investere masse i Golar de neste årene, og Seadrill har den beste riggflåten i verden.

-/ 5000 POLITIFOLK måtte til for å roe opptøyer på en av Foxconn sine fabrikker i Kina. Det er de som lager millioner av Iphones for Apple. Selskapet har fått kritikk fordi de betaler dårlig og ansetter mindreårige. Men som alltid strekker vel det sosiale engasjementet seg i vesten kun til ord, og ikke lommeboken.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert