Nordnetbloggen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Morgenrapport Mandag

Nikkei -1.30%  Shanghai +0.27%  S&P500 -0.09%  DAX futures +0.01%


Sentiment: Utflating!

Forrige uke satte optimismen på prøve, da alle indeksene hadde tilløp til salgspress på et tidspunkt. De amerikanske indeksene var de mest stabile, og denne uken starter med fortsatt uro i Asia, men det er ikke usannsynlig at det ligger an til et lite comeback i Europa før lunch, men jeg er mer usikker på om vi tangere all-time high de nærmeste dagene. Futures på S&P500 peker på en marignalt bedre åpning på Wall Street i ettermiddag. 

-/ TIL TROSS FOR fadesen med utbygging av Stortinget, har Multikonsult (MULTI) sikret seg oppdraget med Fornebubanen. Byrådet har nå kommet med sin innstilling og håper å ferdigstille prosjektet i 2024. Bystyret må først godkjenne prosjektet, men der møter de liten motstand da alle partiene er for. Multikonsult har falt 10% siden sommeren, men det skulle ikke forundre meg om trenden nå snur ettersom de har fått hånden oppi enda en offentlig pengekrukke.

-/ FLERE FORVALTERE går nå i strupen på pengeinnkreverne og kredittkortbankene i Europa. De mener kjøp og innkreving av gjeld, blir døden hvis finansieringskostnadene øker, noe som alle forventer når ECB kutter i stimuliprogrammet. Dette gjelder f.eks Axactor som lever av å kjøpe dårlig gjeld og kreve inn pengene. De er avhengige av å låne penger i markedet for å finansiere kjøpet av disse porteføljene.

-/ KJØPT GJERNE Finansavisen i dag, der kan dere lese om Rune Madsen og Runestone Capital som vant den gjeveste prisen i Hedgefondverden forrige torsdag, nemlig Eurohedge top alternative investment. Disse tildelingene fungerer som en rangeringsmekanisme relatert til tildelinger fra større institusjonelle investorer. Artig å følge en liten norsk satsning fra «venner og kjente» penger til en suksessrikt hedgefond med over $100 millioner i AUM.

-/ PÅ TORSDAG er det Investor Day på TheFactory Fornebu. Der kan dere få møte ti av selskapene som har vært gjennom akselleratoren som er i ferd med å hente penger. Det blir fellespresentasjoner og 1-til-1 møter etter ønske. Kom gjerne for morgenkaffe, lunch og lærdom. Her finner dere mer informasjon om dagen. 

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.