Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Uvær på østkysten i USA har stengt ned mye av næringslivet og infrastrukturen. Børsene vurderte å holde åpent for elektornisk handel, men har nå bestemt å stenge hele operasjonen. Det blir derfor ingen handel i USA frem til “Sandy” har gitt seg, og uværet har ikke truffet kysten enda. Har investorene uflaks kan børsen være stengt i flere dager.

Jeg har forsøkt å finne ut av hva som blir hardest rammet av nedstegning, og kan ikke se annet enn at mindre bilbruk medfører lavere etterspørsel etter olje. På den annen side, er det ventet at mange mister strømmen, men jeg vet ikke hvor utbredt det er å kompensere med oljeaggregatorer. Markedet har ikke sendt oljeprisen opp i morgentimene.

Markedet opp eller ned på Sandy? Jeg tror likviditeten tørker opp, og markedet kommer til å handle sidelengs til vi vet mer om skadeomfanget, og det kan ta flere dager.

-/ OLJEPRISEN ER NED -10% på 10 dager, og det har ikke vært tilløp til oppgang i perioden. Det er rart det ikke har slått på aksjekursene enda, utenom Norwegian som har lagt seg på 120 kroner. Jeg ville vært forsiktig med oljeaksjene.

-/ ETTER EN STERK opptur i RCL forrige uke, har det nå kommet nedgraderinger fra analysekorpset, og et innsidesalg. Det meldes at primærinnsider Bradley Stein solgte 9.380 aksjer på fredag, men har fortsatt 75.700 asksjer igjen. Vanligvis er det CEO Richard Fain, som er mest aktiv på aksjetradingen i selskapet, og skulle han selge aksjer her opp vil det være et klart signal om at kurspotensialet er nådd.

-/ KORN OG SOYABØNNER faller på regn i Brasil, og mulig bedre avlinger. En slik bevegelse behøver nødvendigvis ikke ha en direkte link til Yara, men agriaksjene i USA korrelerer i sterkere grad med bevegelsen i agriproduktene.

-/ I MORGEN møtes Bank of Japan for å diskutere nye stimulitiltak. Bli derfor ikke overrasket hvis dere våkner opp i morgen til en oppgang i Japan, etter at sentralbanken har slått på stortromma.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert