Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Helligdag i USA, og blandet utvikling i Asia kan føre til en marginalt bedre åpning på Oslo Børs. Mot slutten av forrige uke hadde flere aksjer fått juling, og det var fristende for mange å kjøpe seg inn i markedet igjen. Jeg synes flere nivåer har blitt attraktive, så følge med for flere kjøpskandidater.

-/ FORRIGE uke pekte jeg på EMGS, som kom med en oppdatering markedet hadde fryktet i flere uker, men nå er katten ute av sekken og aksjen har korrigert betraktelig. I tillegg var volumet høyt i to dager, og det er godt tegn i denne aksjen som kan bli svært tynn hvis de største investorene og traderne mister interessen.

-/ BEDRE eksporttall fra Kina sendte COSCO opp +11.6% i natt. Chinese Overseas Shipholding Company er verdens største tørrbulk operatør. Det er ikke gitt at GOGL følger på her hjemme, men vi så tilløp til rally på fredag ettermiddag. Aktiviteten i forward markedet har plukket seg opp de siste ukene, noe som kan tyde på at aktørene posisjonerer seg.

-/ THINA SALTVEDT delte en artikkel på Twitter i går, der hun fremhevet break even nivåene til oljeproduserende land i midtøsten.

«IMF projects that the oil price at which the fiscal balance of Iran is zero in 2013 is USD 150/b and for Saudi USD 85/b». Iran er konk, mens det er tydelig hvilket nivå Saudi eventuelt vil forsvare ($85)

Amancio Ortega, gründeren av kleskjeden Zara, har gått forbi Warren Buffet på verdens rikeste listen. Konseptet til Zara er revolusjonerende, fordi de bytter ut kolleksjonene hver 11 dag. Noe som betyr at kvinnene som ser noe «de må ha», i tillegg blir nødt til å kjøpe det med en gang, fordi plagget mest sannsynlig er tatt ut av butikken uken etterpå. Aksjen Inditex (ITX), som eier Zara, har steget +60% i år. Hennes & Mauritz derimot har ikke flyttet seg i år.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert