Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag


Nikkei-1.69% Shanghai-1.48%S&P500-0.73% DAX futures+0.00%

Da er morgenrapporten tilbake etter sommeren, og for en sommer dette har vært i aksjemarkedet! VIX indeksen har blåst høyere og aksjer har kommet for salg. Årsaken er etter mitt syn todelt: For det første strammer handelskrigen seg til mellom USA og Kina, for det andre har FED gjennomført sitt første rentekutt på snart ti år. Investorene liker forventninger, de gleder seg sjelden over hva som har hendt. Børsen steg da investorene inndiskonterte at FED var i ferd med å snu. Fra haukete finanspolitikk til mer duete. Et slikt skifte er som krutt i kanonene, men overraskelsesmomentet forsvinner raskt. Nå derimot, vet vi at Powell ikke kommer til å senke renten ytterligere i år. Hva skal investorene glede seg til? Svakere kvartalstall som resultat av lavere vekst i økonomien, som ble brukt som årsak til rentenedsettelsen? 

Oljeaksjene har også kommet for salg, da oljeprisen har falt gode 10% i sommer. Når USA straffer Kina, faller veksten hos verden største importør av oljeprodukter.

BORR Drilling har blitt notert på New York Stock Exchange. I anledningen ble det hentet 430 millioner kroner. Trøim sier til DN at de noterte riggselskapet i USA for å gjøre aksje mer tilgjengelig for amerikanske investorer. Samme strategi som John Fredriksen har gjort med noen av sine største aksjeposter. Multiplene kan bli høyere og det kan bli lettere å hente penger, men volatiliteten kan også øke.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert