Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag


Nikkei+0.47% Shanghai+0.11%S&P500-0.29% DAX futures+0.10%

Når topper dette ut? Eller sagt på en annen måte; Når kommer neste krise som vi opplevde i år 2000 og 2008? Eller kanskje sentralbankene har funnet vinnerformelen og fjernet all risiko for kraftig resesjon og børsnedgang. Oppgangen de siste 11 årene har ingen sammenlignbar periode i historien, ergo ingen presedens på hva vi kan vente oss av korreksjon hvis det plutselig oppstår raske endringer i økonomien. Inntil videre er det dog tydelig at det lønner seg å være long aksjer.

Oljemarkedet har endret seg. Store produsenter av shale olje i USA opererer på en annen måte en OPEC produsentene, der de amerikanske utgavene i større grad hedger prisen så fort den stiger.Bloomberg skriver om reaksjonen i oljeprisen på eskaleringene i midtøsten, og hvordan dagens reaksjon er annerledes enn tidligere. Oljeprisen steg 5% før den falt tilbake på massive salgsordre fra amerikanske produsenter som brukte anledningen til å hedge eller selge ut fremtidig produksjon. Det kan også tyde på at høyere pris nærmest automatisk vil øke produksjonen på marginalfelt i Texas og lignende stater.

-/ JEG HAR BESTILT denne boken:«Don’t fall for it, a short history of financial scams». Ben Carlson er finansanalytiker og utgitt flere bøker tidligere. Denne tror jeg er lettlest og underholdende, samtidig som han peker på noen klare forhåndsregler for å unngå å bli lurt.

Over helgen hørte jeg noen interessante podcaster, her er mine tips:

  • Aksjesladder, som vanlig veldig interessant, men denne likte jeg da de snakket om nyttårsraketter, shipping og nye tradinfavoritter. 
  • Bloomberg intervjuer tidligere FED sjef Alan Greenspan.
  • Goldman Sachs tar opp «carbonomics» denne uken, grønne skiftet og karbonhandel.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert