Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Uken starter med en god dag i Kina og dårlig i Japan, dog tror jeg ikke på det store utslaget i Europa ettersom risk apetitten for aksjer steg forrige uke, og da kan noe av nedsiden være begrenset. Vi begynner kanskje uken marginalt opp, og så får vi se hva slags løfteevne totalmarkedet har etter hvert.

Det er ingen store makrotall denne mandagen, og da vil muligens handelen bli begrenset. Husk at UK og US har ferie i en uke til.

På Onsdag kommer for øvrig en GDP rapport for hele Eurosonen, og den kan vise at Europa er på vei ut av en resesjon. De to foregående kvartalene viste en nedgang, men nå er bruttonasjonalproduktet ventet å stige 0.2%.

 

-/ SENERE I DAG kommer en USDA rapport om jordbruk og råvarer i USA. Hveteprisen har steget i forkant, fordi aktørene mener tilbudet har vært lavere enn ventet. Storyen er annerledes på corn (det blir vel mais på norsk), der innhøstingen har vært rekordhøy. Jeg er usikker på om USDA rapporten vil bevege Yara, men det er greit å vite at det kommer en potensiell «stockmover» senere i dag.

-/ SPECTRUM skal skyte seismikk i adriaterhavet utenfor Kroatia. Jeg var ikke klar over at dette var et potensielt leteområdet, men i følge børsmeldingen skal det være gassforekomster i middelhavet. Spectrum har tidligere skutt utenfor Italia.

-/ STERK UKE for lakseaksjer forrige uke, men nå mener en analytiker i ABGSC at feste er over. Han mener at estimatene på produksjonssiden konsekvent ligger for lavt, og prisforventningene for høyt. Jeg liker at noen har en sterk mening, selv om jeg ikke nødvendigvis deler hans pessimisme.

-/ DET HAR VÆRT skrevet flere artikler om det norske valget i Wall Street Journal og Financial Times. Fokuset der er ikke på marginale småpartier, og deres forhold til sperregrensen, men hva som kommer til å skje med oljefondet og statens eierandeler i næringslivet. Husk at både H og FrP har programfestet nedsalg i selskaper notert på Oslo Børs. Både Statoil, Telenor, DNB, Cermaq og Yara kan bli solgt ned, mens Statkraft kan bli listet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert