Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Kraftige fall i Asia, ettersom mulighetene for en «goverment shutdown» i USA har steget. Obama har ikke flertall i kongressen, og det er her slaget står. Akkurat nå er det vanskelig å si om de blir enige, men husk at det alltid er mørkest før soloppgang. Da det virker som mest fastlåst, er gjerne rett før de blir enige.

Sent forrige uke så jeg det mer naturlig å vente til Mandag / Tirsdag før man burde kjøpe aksjer igjen. Nå ser det ut til at det kan bli bedre innganger, ettersom totalmarkedet åpner uken ned. Det er godt mulig man skal bruke denne nedgangen til å kjøpe seg inn allerede i ettermiddag, men la oss se hvordan dagen utvikler seg først.

 

-/ ORDREINNGANGEN til Aker Solutions ventes å være lavere i tredjekvartal, enn samme periode i kriseårene 2008 og 2009. Det er dårlig nytt, og det er rart å tenke på at aksjekursen den gangen var 40 kroner, mens den nå handler nærmere 90 kroner.

-/ SCHIBSTED OG TELENOR satser nå på rubrikkannonser i Asia og Sør amerika i en joint venture selskap. De skal bygge på suksessen med Finn.no i Norge. Det blir spennende å se om de får det til, ettersom de da må konkurrere med Ebay og andre løsninger som er større og bedre. Jeg synes det er rart at de ikke kjører auksjonsprinsippet, slik man får en fair pris når man selger/kjøper på nett. Her er Ebay mye bedre.

-/ DET KOMMER TRE store emisjoner i høst, som får testet apetitten til det globale aksjemarkedet. Twitter, Hilton og Chrysler setter i gang i løpet av 2-4 uker. Kommer det melding om at noen av em er vanskeligsolgte, kan det forverre sentimentet betraktelig. Dette er hovedgrunnen til at vi har et aksjemarked; for å skaffe kapital til selskaper. Temperaturen i noteringsmarkedet kan derfor si noe om børsutviklingen. Hvorvidt store investorer er villig til å satse nye penger.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert