Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Uken åpner svakere i Asia, og denne dagen tror jeg kan bli tung. Husk at på fredag lå det forventninger i luften til en avtale mellom Obama og republikanerne, men i dag er frontene like steile. S&P500 Futures er så kraftig ned, at jeg sliter med å se hva som skal forbedre sentimentet ut over dagen. Alle vil tenke at Wall Street skal selge av, og derfor sky risiko i Europeisk handel. Vent med å kjøpe aksjer til stengetid, er mitt beste tips.

Aksjemarkedet er sjeldent lett å spå, og det som kompliserer bildet de neste ukene er at vi plutselig står midt i kvartalsrapporteringen. På den ene siden burde kanskje investorene være redd for kranglingen rundt gjeldstak og mulig amerikansk default (lite trolig i mine øyne), men på den en annen side går de inn i en rapporteringssesong med laven inntjeningsforventninger. Hvordan skal man spille dette hvis selskapene klarer å slå de senkede estimatene med god margin? Jeg tror selskapstall trumfer eventuel frykt for at USA ikke betaler regningene sine, og det kan bety oppgang.

Den første rapporten kommer i morgen, og det er som vanlig Alcoa. Husk at Alcoa ikke lenger er i Dow Jones indeksen, ettersom den ble erstattet av Nike tidligere i sommer. I tillegg så jeg at JP Morgan tok ned inntjeningsestimatet fra 12 cent per aksje til 5 cent, men det er vel egentlig bullish. Lave forventninger er det beste scenarioet.

 

-/ ARCTIC SECURITIES oppgraderte Norwegian fra 260 til 280 kroner i forkant av Q3 rapporteringen.

-/ SAMME MEGLERHUS har blitt hyret inn som rådgiver for Marine Harvest, i deres forsøk på å selge eiendeler i Skottland. Kommer mer info på dette. 

-/ SJEFEN I ROAYL DUTCH SHELL, ett av verdens største oljeselskaper, snakker om skifergass i Financial Times. To ting som overrasket meg; 1. Han angrer på overinvesteringer i US Shale. Shell har brukt $24 milliarder på denne investeringen, og de tjener fortsatt ikke penger ettersom alle andre også utvinner gass, noe som sender presser salgsprisen. 2. De har drillet over 20 brønner på fastlands Kina, og han mener det er dyrere å utvikle der enn USA!?. Basically heller han litt kaldt vann nedover ryggen på de som er bullish denne industrien. Verdt å lese på en mandags morgen.

-/ VED FORRIGE GJELDSTAKKRISE ble det innløst fondsandeler for $60 milliarder. Hvor mye har det blitt innløst denne gangen? $1 milliard. Det tyder på at investorsentimentet er sterkt, og frykten neste fraværende. Det er ikke bare bullish, ettersom en overraskelse kan få mange til å føle seg overeksponert og plutselig skal ut av markedet. Samtidig.

Government shutdowns er ikke et nytt konsept, og det har blitt brukt som politisk pressmiddel hos nesten samtlige presidenter de siste 40 årene. Her er antall dager de myndighetene har vært stengt hos tidligere presidenter:

Ford: 10

Carter: 57

Reagan: 14

GHW Bush: 3

Clinton: 26

GW Bush: 0

Obama: 5+

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert