Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Japan, Shanghai og Hong Kongindeksene stiger i morgentimene, og bygger på rallyet fra fredag. Arbeidstallene var sterke, og nå ser vi at den amerikanske økonomien skaper over 200.000 arbeidsplasser i måneden. Dette er høyere enn forventet og ett tall som ligger høyere enn snittet hittil i år. I tillegg synes jeg det er bullish at ikke markedet solgte av i frykt for at FED nå skal klemme inn bremsen, fordi arbeidstallene er mye bede enn ventet.

Ett av hovedtemaene forrige uke, var at oljeprisen snudd opp. Det blir skrevet at flere aktører kanskje har vært for optimistiske på at sanksjonene mot Iran går mot slutten. Personlig tror jeg det bare er noen som trenger å finne en grunn, når oljeprisen kanskje bare var oversolgt i forhold til hva som skjedde med de store oljeaksjene. Det blir spennende å se om dette fortsetter denne uken, dvs rebound i oljeprisen og videre oppgang for de store oljeselskapene.

 

-/ BW LPG, har satt i gang aksjesalg og emisjon i forkant av børsnotering. De skal trykke opp 40 millioner nye aksjer, og kan selge 30-40 millioner eksisterende aksjer (nedsalg fra hovedeier). Det er et samlet proveny på neste 4 milliarder kroner, hvis de priser dealen i øvre enden av intervallet på 4-50 kroner. Selskapet er et resultat av sammenslåingen mellom Bergesen og World Wide shipping, som nå ledes av Dr Helmut Sohmen.

-/ SONGA LEVERTE tall som forventet ser jeg av ulike analytikerkommentarer. De presenterer nå resultatet hos First Securities.

-/ DNB BLIR utropt som vinner i tredjekvartal. Små utlånstap, høyere rentemargin og slankere stab (de har latt mange ansatte får sluttpakker). Aksjekursen gjorde ikke så mye ut av seg i tredje kvartal (opp 2-3 kroner) , men i løpet av den første måneden i fjerde, steg den 14 kroner.

-/ STIG MYRSETH skriver om boligpriser og boligbygging i sitt ukentlig investorbrev, og kommer med noen interessante poenger. Han trekker frem Spania og England, og forskjellene i byggetempo i forkant av finanskrisen, og rentekostnad i etterkant. Norge ligner med på UK, og han ser derfor ingen stor fare for varig og dyp prisnedgang. I tillegg har sjansene for rentekutt fra Norges Bank neste år, blitt høyere, som følge av rentekuttet til ECB.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert