Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Nattens sesjon i Asia tyder på at vi kan få en god start på uken i Europa. Vi er i et sterkt bullmarked, og da skal indeksene bevege seg høyere. Det eneste vi må være på vakt for, er en game-changer, uten at vi vet hva det er akkurat nå. Du tror kanskje at man får dårlig tid på toppen, men det er feil. Aksjemarkedet faller aldri i en rett strek, men du må vite hvilke variabler du skal følge. Rentemarkedet kan være en god pekepinne. Så lenge rentene er lave, betyr det billig finansiering. Stiger rentene, betyr det flere ting, men også at kapital får større avkastning på bankkonto enn i aksjemarkedet. Derfor vil alltid rentemarkedet speile risikoapetitten på aksjer. Inntill videre så er rentene historisk lave i Norge, EU og USA, og da må man ikke rote seg bort i frykt og andre mørke tanker.

I uken som kommer vil vi få se retail sales, existing home sales og manufacturing. Jeg fikk en a-ha opplevelse da jeg leste denne artikkelen på Marketwatch: Wal-Mart står for 10% av den totale detaljomsetningen i USA. Det er store tall.

 

-/ I DAG LEVERTE Subsea 7 tall, og det var en dramatisk nedgang fra året før, men ikke ulikt hva analytikerne forventet. Jeg dro opp ett chart over aksjen, og det slo meg at selskapet ikke har vært med på børsoppgangen i det hele tatt. I november 2011 lå aksjen på 115 kroner, i 2012 handlet den på 124 kroner, og sluttkurs fredag var 125.70 kroner. Som investor bør man tenke at man i perioden har påtatt seg masse risiko, men ikke fått betalt.

-/ DET KINESISKE kommunistpartiet har nå blitt enige om store økonomiske reformer. Markedet forventer liberalisering, og nå ser det ut til at det blir letter og mer anvendelig å børsnotere seg for kinesiske selskaper.

-/ DET ER POPULÆRT Å GI bort penger når man er rik. Peter Lynch, som forvaltet Fidelity sitt største fond, har nå slått seg på Buffet/Gates karusellen, og donerer pengene sine til veldedighet.  

I tillegg anbefaler jeg artikkelen «Why No Bankers Go To Jail». 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert