Nordnetbloggen

Morgenrapport Mandag

Det var ingen stor overraskelse at det kom en rekapitalisering av Spanske banker i helgen, noe som fjerner litt av risikoen i eurosonen. Forskjellen denne gangen var at Spania selv la opp strukturen og spurte om penger, noe som EU og långiverne aksepterte med en gang. Det betyr at rammene ikke er for strenge og de beholder sin egen fleksibilitet.

Markedet svarer med å sende alt av «risk-assets» opp. Oljeprisen er opp +2%, EUR/USD stiger, asiatiske børser opp over +2% og de som sitter short norske aksjer får seg en ubehagelig overraskelse  om få minutter. Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger; Er du usikker på markedet, gå i cash ikke short. Risikoen for slike «overraskelser» som vi så i helgen, er stor.

-/ FUELKOSTNADENE til Norwegian har falt –13% fra toppen tidligere i år, men de fleste billettene for sommerperioden har blitt solgt med høyde for høyere priser. Det betyr at marginen kan bli svært god i kommende periode, ettersom flyselskapet vil spare nesten 10% i forhold til budsjetterte kostnader.

-/ PETROBRAS ER ventet å offentligjøre vinnerne av anbudskonkurranser for 2 milliarder USD snart, og SUBC kan være blant de heldige. Aker Solutions signerte kontrakt med Statoil, og det er ventet at PGS starter opp et større prosjekt for Ptarmigan Energy utenfor New Foundland. Momentumet i oljeaksjene kommer tilbake når oljeprisen slutter å falle.

Selv om jeg tror styrken i dag blir robust, er det ikke nødvendigvis lurt å kjøpe aksjer som åpner hardt opp. Jeg tipper gledestårene forsvinner når fokuset går over på valget i Hellas neste søndag…

Husk å bli med på EM konkuransen som arrangeres hver dag det spilles kamp.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert