Nordnetbloggen

Morgenrapport NO + SE + WebTV + App

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Hovedindeksen (Kurs 8. jul 2014: 619.53)

OSEBX

Hovedindeksen falt over 1,3 prosent tirsdag, men ligger fremdeles i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Videre oppgang innenfor trenden indikeres. Indeksen ligger imidlertid nær trendtaket og det er i tillegg dannet motstand rundt 630 poeng etter at indeksen ved to anledninger har vendt ned fra dette nivået. Dette kan bremse den videre oppgangen på kort sikt. Ved en eventuell videre reaksjon ned ligger det god støtte rundt 565 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks, som indikerer optimistandelen blant de kortsiktige investorene på Oslo Børs, ligger nå på 55 poeng. Verdien har falt endel de siste tre ukene, men fremdeles er det en liten overvekt av optimister på kort sikt. Blant de langsiktige investorene er det omlag dobbelt så mange optimister som pessimister .

I løpet av siste måned er det rapportert 57 innsidehandler, hvorav 86 prosent kjøp. På årsbasis er kjøpsandelen 75 prosent. Dette viser at innsiderne i selskapene på Oslo Børs er klart positive til egne selskap, noe som indikerer at de synes aksjekursen er lav fundamentalt sett.

Historisk er juli og august i snitt en svakt positiv periode på Oslo Børs, med oppgang på 2,5 prosent i juli og nedgang på 0,5 prosent i august. September har falt med 1,8 prosent i snitt de siste 31 årene.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).
Skrevet av Fredrik Tyvand, Analytiker i Investtech

Se denne ukes WebTV
webTV_marketCommentary2_400
WebTV Markedsrapport NO 07.07.2014 >>
WebTV Markedsrapport DK 08.07.2014 >>
WebTV Markedsrapport FI 08.07.2014 >>

 

OMX Stockholm PI (Kurs 8 jul 2014: 451,68)

omx

Stockholmsbörsens OMXS-index sjönk på tisdagen. Index rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Motstånd finns vid 460 punkter och stöd på kort sikt vid 447 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signaler fortsatt riktning.
Investtechs kortsiktiga hausseindex är 56 punkter. Det indikerar övervikt av optimister på kort sikt. Det långsiktiga hausseindexet är 64 punkter, vilket indikerar övervikt av optimister också på lång sikt.
Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 73 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 61 procent.
Stockholmsbörsen har de senaste 25 åren uppvisat en genomsnittlig utveckling på +1,8 procent i juli, -1,8 procent i augusti och -2,3 procent i september.

Skrivet av Jonas Cho Walsgård, Analytiker Investtech

 

Følg topp 20 og 26.000 avanserte charts i Investtechs app.

Ad1_400x180

Investtechs oppdaterte app for iPhone og iPad, få avanserte charts og analyser for mer enn 26.000 aksjer i 11 land. Les mer her!

 

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

 

 

 

 

Investeringsanbefalingen(e) er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”). Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til rådene / signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av investeringsanbefalingen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.


 

 

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert