Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Dette begynner å ligne et en farse! Markedet henter seg inn etter kun få timer med svakhet, og dermed er festen i gang. Nikkei opp +1.5%, sammen med andre toneangivende asiatiske børser, etter kommentarer fra den kinesiske statsministeren Wen Jinbao at Kina klarer vekstmålet sitt på +7.5% GDP i år. Jeg var ikke klar over at forventingene var lavere, men det spiller ingen rolle.

Nå blåser vi høyere på tysk høyesterett og Ben Bernanke, som skal innføre nye finansielle stimuli i dag. Den eneste måten å tjene penger på, er å kjøpe aksjer i det smale vinduet der de er for salg. Forhåpentligvis er det salgstid i løpet av de neste 48 timene, på en skikkelig «rip» høyere.

-/ SEISMIKK VAR vinneren i går, med både PGS, EMGS, PLCS og DOLPHIN i tet. Det er godt mulig det er mer oppside i sektoren, men det er godt mulig de også topper ut etter presentasjonene på Paret sin konferanse. Følg med, og selg når volumet kommer på nedsiden.

-/ FØRST UT ER Polarcus (PLCS) som hever ordrereserven i Q3 med $130 millioner. Anbudsvolumet i augusut var 2.5 ganger høyere enn året før. Det koker i seismikk, rett og slett.

-/ DET ER FLERE som har vært kritiske til Facebook sin forretningsmodell, spesielt fordi de var sent ute med å kommersialisere mobil (smarttelefoner). Etter lansering av den nye «appen» har bruken doblet seg. Det deles og likes mer, og Zuckerberg sier i sitt første intervju at de kommer til å tjene mer per bruker på mobil enn på nett innen kort tid. En svært modig og viktig uttalelse. Bull!

-/ HVA ER MULTIPPELEKSPANSJON? Det er at selskapene prises til høyere PE multipler til tross for flat eller svak inntjening. Hvis f.eks agrisektoren, med Yara som norsk representant, handlet til en PE på 10 rett etter finanskrisen og nå handler på PE 12 uten at inntjeningen har økt like mye, har det forekommet en multippelekspansjon. Bakgrunnen for dette er at investorenes tillit kommer tilbake til markedet, og da vil aksjer generelt handle til høyere snittprising. Se på dette chartet; Konsensus inntjeningsestimater har falt, mens snitt PE for S&P 500 har gått fra 12.2 til 14 for inneværende år. Historisk snitt er 15.5 by the way…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert