Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Bank of Japan økte rammene på sitt tilbakekjøpsprogram, og det sendte asiatiske indekser opp. Dette kan godt lede til en høyere åpning i Europa, men det er en fordel å se kommiterte kjøpere før man går inn i markedet igjen. Når det er sagt kommer jeg mest sannsynlig til å ta feil, ettersom vi er i en sterk trend og således kan markedet hente seg inn igjen raskere enn man rekker å reagere.

-/ VOLUMET I REC var 18 millioner aksjer i går, fortsatt dobbelt så mye som snittet i sommer. Jeg står fortsatt på at denne aksjen kan «outperforme» totalmarkedet ved en oppgang.

-/ NÅR ET SELSKAP gjennomfører en kapitalmarkedsdag, der de vier hele seansen til analytikere og investorer, må de legge ut presentasjoen til allmenheten før børsåpning. Her er presentasjonen som EMGS skal holde kl 0900. De kommer til å lansere ny teknologi, men jeg skal gå nøyere igjennom rapporten snart.

-/ PRIVAT FORBRUK ventes å stige neste år, ene alene på grunn av stigende boligpriser i USA. Økt «wealth effect» som følge av at flere forbedrer egenkapitalen de har i egen bolig, er sterkere enn hva høyere aksjemarkedet gjør for forbrukeren. Husk at befolkningen i USA vokser, og de trenger å bygge over 1 million nye boliger hvert år, noe de ikke har gjort de siste årene på grunn av den dårlige økonomien. «Home builder confidence» som kom i går, har ikke vært høyere siden 2006. «Pent up demand» ender opp i den berømte «ketsjup effekten»… (her var det mye herlige uttrykk)

-/ IKKE BLI for bearish nå, men sjefen i FedEx sier at mange undervurderer hva som skjer i Kina. FedEX er et av verdens største transportbyråer, og ser bevegelsene rundt i verden bedre enn de fleste. Europa og Amerika importerer mindre kinesiske varer, og det går hardt ut over eksporten, noe som har drevet veksten i Kina de siste 20 årene.

-/ LITT UNDERHOLDNING midt i uken: Se og hør hvordan Hedgefondsjef David Einhorn ødelegger resultatfremleggelsen til Herbalife med kritiske spørsmål. Illustrert med fallende aksjekurs.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert