Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.55%  Shanghai +0.05%  S&P500 +0.24%  DAX futures +0.10%


Sentiment: Eplet!

Ikke overraskende la Apple frem kvartalstall som var bedre enn markedet ventet, noe som har løftet de asiatiske børsen inn i morgentimen. Salget av Ipader til skoler og næringsliv har tatt av igjen, noe som overrasket analytikerne. De guidet marginalt bedre omsetning enn tidligere kommunisert. Det er vanskelig å si hvor mye denne aksjen kan løfte markedet i det korte bilde, men jeg ville i hvert fall ikke veddet I MOT en oppgang.

Hvis du tror dette er toppen for Apple, her ser du omsetningen i tredje kvartal:

1997: $1.6 mrd.
2007: $5.4 mrd.
2017: $45.1 mrd.

I dag kommer det kvartalstall fra Lundin Petroleum, som får slite med at oljeprisen har falt -3% over natten på svake lagertall. Etter stengetid på Wall Street skal Elon Musk legge frem kvartalstallene til Tesla, som Jan Petter Sissener mest sannsynlig vil legge inn i regnearket sitt, da han er short en bøtte aksjer i selskapet.

-/ GRUPPEN OPERERTE under navnet «Global Laundromat», og vasket penger for russiske oligarker og muligens Vladimir Putin i The City of London. Politiet kom på sporet av $22 millioner, forsøkte å avdekke hele gruppen, før saken smuldret bort. Les historien om The Global Laundromat.

-/ DET KOKER i ICO markedet, der det ble satt 29 dealer for $500 millioner i juli måned. Initial Coin Offerings har blitt en måte for unge selskaper å nå et globalt investorpublikum på en billig og effektiv måte. Risikoen er stor, reguleringene små, men det begynner å bli vanskelig å avfeie produktet da det åpenbart rir en bølge av suksess akkurat nå.

Hemmeligheten er å utgi «Coins» eller «Tokens» som har en bruksverdi utenom penger eller rent utbytte og skalerer raskt ved bruk av blockchainteknologien. som f.eks tilgang, eierskap, rettigheter, nøkler, verifikasjon. Det norske selskap Hubii Network, lanserer snart sin ICO, med mål om å hente $40 millioner gjennom å selge smartkontraktene Hubiits på Ethereum nettverket. De har laget et system for opphavsrettigheter til musikk, tekster, video og bilder, der en blockchain verifiserer opprinnelsen, og gjør det sikrere å omsette produktene på desentraliserte markedsplasser.

 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert