Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Det er ikke noe poeng å miste motet over en sur sistetime på Wall Street ettersom Cisco la frem sterke tall og løftet futures etter stengetid. I tillegg stiger de største asiatiske indeksene, og samlet vil det føre til en marginalt bedre åpning på Oslo Børs.

Finansminister Timothy Geithner mener det er urealistisk at det ikke blir en avtale om å løfte gjeldstaket før 1. januar. Spørsmålet er bare hvor mye de skal krangle i forkant, og hvor mange løssalgsaviser som skal selges på å overdrive uttalelser og motsetninger.

-/ RIKARD STORVESTRE kjøpte seg opp til en av de størte enkeltaksjonærene i Norske Skog i sommer. Han eier nå 3.9% av selskapet, og krever konsernsjef Sven Ombudstvedt sin avgang på grunn av dårlige resultater. Huff og uff. Stovestre kjøper aksjer i et selskap og en bransje som har vært i en spiral nedover i årevis, det kan ikke være Ombudstvedt sin feil alene. Investoren trodde selskapet hadde «lysere tider i møte», da burde han studert denne grafen først. (for de som ikke gidder å klikke, kan jeg avsløre at Google i 2012 for første gang drar inn mer annonsekroner enn hele avis og magasinindustrien i USA)

-/ TOPPER SEISMIKK UT? Polarcus la frem tall i går, som var gode, men aksjen reverserte ned fra morgenen og endte -5.6% ved børslutt. Ser man nøyere på tallene, har backlogen/ordrereserven falt fra 325 millioner til 280 millioner på tre måneder. Er det tøffere for seimsikkaktørene å fylle opp business frem over?

-/ ENDA EN innsider selger aksjer i RCL, tredjemann på to uker? Rart aksjen holder seg tett opp til 200 kroner. Det eneste jeg leser i det er at fuelkostnadene har kommet ned, og investorene er bullish på amerikansk privatforbruk i 2013 ( det er jeg også )

-/ JOHN CHRISTIAN ELDEN nevnte på Twitter i går at kanskje SAS burde slått seg selv konkurs slik at innmaten kunne bli solgt, gjelden slettes og nye ansettelsekontrakter kunne inngås. Hadde vi hatt samme lovgivning som den amerikanske Chapter 11 modellen, ville dette vært en ypperlig løsning for selskapet, fordi fokuset der er på videreføring av drift men restrukturering av gjeld og forplikelser. Mange selskaper har gjennoppstått i etterkant. Norsk modell river alt i filler, og legger makten hos en bostyrer uten de samme incentivene. Følg med på bloggen for mer informasjon rundt denne prosessen senere i dag.

-/ EN SLIK LOVGIVNING kunne gitt REC en ny mulighet også, med tanke på at de har 8 mrd. i gjeld og inntekter som svekkes kvartal for kvartal…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert