Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Nikkei-0.27% Shanghai-0.06%S&P500+0.88% DAX futures+0.30%

Tilbakeslagene er få og de store indeksene illustrert med DOW Jones i grafen over, setter ny all time high innen få dager. Det er risikosentimentet i markedet når vi starter innløpet til denne sommeren. Problemet er at vi har snudd tre ganger tidligere ved dette nivået, og hvem tør egentlig å investere store summer ved slike veikryss. Når det er sagt, er det antagelig mer riktig å kjøpe nå enn tidligere. FED har blitt duete, det kommer handelsavtale og kvartalstallene så langt har vært helt greie.

-/ XXL AKSJEN har begynt å røre på seg. Kursen handler over 30 kroner etter lang tids dvale på 20 tallet. Utløsende faktor er at arbeidende styreformann Tidemandsen har snudd opp ned på tidligere feilsteg som å satse på premium segmentet og gjøre butikkene om til motehus. Fremtiden til sportsbransjen dreier seg ikke om en allværsjakke til 8000 kroner som har «gått av moten» etter årets vårsesong på cirka 2 måneder.Back to their roots, selge kvalitetsvarer til lavest mulig pris.

-/ DE KOM fradagligvarebransjen sin satsning på netthandel, men har nå laget en analysetjeneste for finansielle produkter. Markov Capital skal nå tilby en AI robot tjeneste, som scanner og analyserer handelsmønstre der de har data tilgjengelig. Det kan være på alt fra råvarer til aksjer. Når et handelsmønster er oppdaget, blir det varslet til brukeren. Fremtidens rådgiver der altså!

-/ BITCOIN handler $5600 på 70% økning i volumet fra samme periode i fjor. 50 dagers har krysset 200 dagers glidende gjennomsnitt (golden cross), og da skjer det magiske ting. Arcane Crypto har hentet penger til videre vekstog hør gjerne på en av podkast episodene jeg har spillt inn med Torbjørn på Kryptografen!

Jeg avslutter med denne oversikten, da den var interessant for å forklare noen utviklingstrekk i dagens økonomi. De to kakestykkene representerer derivatvolumet i 1980 og i 2016. for 38 år siden var dette nyttige (hedging), men også risikable (giringeffekten), markedet preget av de store råvarene som korn, bønner, mais og andre jordbruksprodukter. Dette kom av hedgingbehovet til bønder og matprodusenter. I dag er den desidert største bolken renter (sentralbankøkonomien styrer alt) og aksjeindekser (spekulasjon) og energi (etterspørselen har eksplodert med velstandsøkningen). Innen ti år har kryptoderivater sikkert gjort seg gjeldende også. Vive la speculación!!!!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast


Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert