Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.38%  Shanghai -0.63%  S&P500 -0.84%  DAX futures +0.00%

På Predict.it kan du trade odds på ulike veddemål, og her ser du grafen over hvorvidt Trump blir stilt for riksrett. Den traff 80% sjanse i går, men handlet ned til 52% rundt midnatt. Uansett en kjempebevegelse opp fra 5-15% tidligere i uken.

Senatet var enstemmig på at all informasjon fra en «whistleblower» skal overleveres til etteretningskomiteen. Dette er første gang senatsleder McConnell har gått hardt mot Trump administrasjonen. Jeg har lenge lurt på hvor lenge republikanerne var villige til å bøye hodet ovenfor anti-patriotiske handlinger, som å ringe en Ukrainsk president å be om «dritt pakke» på sønnen til en amerikansk mulig presidentkandidat. Så får man håpe at det faktisk ligger noen fellende bevis her. Det kan jo godt hende at mange, meg inkludert, har innsett svekket vurderingsevne etter den vanvittige «nothingburgeren» som kom ut av Muller rapporten.

Jeg sliter med å finne lyspunkt som kan drive markedet høyere. Først inverterte rentekurven, deretter fikk vi problemer repo markedet, og nå kommer riksrett høringer og støy rundt Trump. Da var WeWork sitt mageplask bare en fin påminnelse om at det er investorene som bedømmer risikoen i markedet, ikke investeringsbankene

Grete Meier, daglig leder hos Privatmegleren, er svært tydelig i E24 der hun sier at markedet nå kommer for salg. Boligselgerne har blitt redde fordi Finanstilsynet har foreslått enda strengere innstramminger, noe som vil føre til skjevheter i markedet de neste seks månedene. Da er det verd å tenke på at favoritten Selvaag Bolig handler 1 krone under all time high på 52 kroner. Det er i tillegg rekordmange nye boliger som ferdigstilles det neste året. Solon Eiendom ligger 3.5 kroner under årsbeste på 40 kroner. Det blir spennende å se om disse aksjene også kommer for salg frem mot jul.

Gass er mer «miljøvennlig» enn olje, men hvor mye bedre? Her finner du argumentene som veier for og i mot gass som energikilde.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert