Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag.

Til tross for sterk sesjon i Asia, kan kvartalstallene til UBS utfordre en eventuell oppgang i det Europeiske markedet. Banken la frem kvartalstall som var –55% lavere enn året før, og viser klart hvor store utfordringer finansinstitusjoene står ovenfor.

-/ HVIS BANKSEKTOREN blir tung i dag på grunn av UBS tallene, var det greit å avvente på DNB. Hvis den faller 2-3% i dag igjen, kan det være fristende å se nøye på aksjen før stengetid. Arbeidstesen er at den har falt for mye, og vil hente seg inn igjen etter tvilerne har solgt.

-/ PRODUKSJONSTESTING ER SATT i gang på QEC sin Montney horisontalbrønn. Resultater er ventet senere i Mai. God nyhetsstrøm fra selskapet om dagen.

-/ GJØDSELPRISENE er over 520 usd per ton, og YARA har «outperformet» Oslo Børs de siste dagene. Jeg ser flere meglerapporter som må gjøre nye regnestykker nå som ureaprisen er over 100 usd høyere enn hva som ligger inne i tidligere estimater. Noen vil hevde at aksjen ikke reflekterer det høye nivået på underliggende råvare, og åpner for en reprising høyere.

-/ DET ER NOE VIRKELIG GALT i oljemarkedet når det lønner seg for et flyselskap å kjøpe et raffineri for å «hedge» fuelkostnadene sine. Hvorfor fungerer ikke swapper/futures kontrakter lenger? For mange spekulanter i det finansielle markedet for oljekontrakter?

-/ I ÅR LØNNER DEG SEG å være frisk og rask den 18. Mai, for da noteres Facebook aksjen. De kommer til å holde roadshow fra 7 mai, og over 30 investeringsbanker er involvert. Slike store børsnoteringer er utelukkende positive for markedet. Det skapes en god stemning i forkant ettersom alle liker en god veksthistorie.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert