Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

En ny stark natt i Asia, men oljeprisen er lavere på grunn av svakere API oljelagertall. I ettermiddag kommer cushing tallene, som vil påvirke oljeprisen i større grad. Eller, hva sier jeg, crude oil har surret rundt $105 (+/- $2) siden tidlig Juli. Problemet er at i samme periode har oljeaksjene utviklet seg negativt. Senest i dag kan vi lese i Finansavisen om færre ansettelser for Aker Solutions, Aibel og FMC. Større usikkerhet om fremtidig oppdragsmengde og kutt i oljeselskapenes letebudsjetter, gjør at de holder igjen. Ikke et godt signal.

Jeg regner med at Europa åpner opp, spesielt siden Fransk GDP vekst kom inn på 0.5% mot ventet 0.2%. Det er overraskende positivt, for det er mange som har fryktet at Frankrike falt ned i resesjon igjen.

 

-/ MARTIN HUSEBY KARLSEN, som er en meget habil rigganalytiker i DNB, men oppsiden i Songa Offshore er så liten at han ikke anbefaler kjøp lenger. Han de klarer å skaffe finansiering på CAT-D riggene, men vil også trenge $4-500 mill i egenkapital i 2014-15. Riktignok er aksjen opp 25% hittil i år, men jeg tipper Huseby Karlsen får en telefon fre Frederik Mohn i dag også 

-/ I DAG la Kongsberg Gruppen frem kvartalstall. Til tross for ny milliardkontrakt til olje og gassdivisjonen, er det defence og maritimedivisjonene som er størst. Flere analytikere er bekymret for order intake, så da blir det spennende å høre hva ledelsen vil si om det neste halvåret. Rosinen i pølsen er rakettsystemer til nye Joint Strike Fighter, og bestillingene der har latt vente på seg. Fasiten ble sterkt i maritimedivisjon, men defence henger etter, noe som fører til at totalen ble dårligere enn ventet.

-/ DET KOM tall fra SUBC i dag også, og der var det ventet store røde tall, men selskapet overrasket med mindre tap enn ventet. Jeg vet ikke om det sier noe positivt om den langsiktige driften og subseamarkedet, men problemene som er kommunisert av Saipem og SUBC tidligere i år er nok ikke borte. Aksjen har falt fra 140 kroner til 111 kroner i år, og selv om disse tallene skulle trekke aksjen opp til 115-120 nivået de neste dagene, er det ikke gitt at den klarer noe mer uten bedring i offshore Brasil osv.

-/ VED ÅPNING av det amerikanske markedet steg RCL kjapt både i Norge og USA, men den sluttet ikke ved stegning i Norge. Sluttkurs på Oslo Børs var 226.80, men omregnet til norske kroner stengte den 231.50 på Wall Street. Volumet var 2.6 millioner aksjer, mot normalt 1.4 millioner. Her er det noe på gang som ikke er meldt enda.

-/ NY REGJERING på Island kan føre til at en kinesisk gruppering får utvikle et stort område på øyen. Planen Huang er å lage et stort resortlignende sted, som skal fungere som en plattform for investeringer i nord-europa. Det er nok bare spørsmål om tid før vi ser større inntog av kinesiske penger i Norge.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert