Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Blandet i Asia, med Nikkei ned nesten -1%, mens de kinesiske motpartene var opp. Flere valutakryss, S&P 500 Futures peker ned i morgentimene, og det er derfor godt mulig vi får en svak start. Vi har ikke sett noe tegn til frykt og jeg ville derfor ikke bekymret meg for mye. Dog er det en privilegert situasjon og ikke eie for mye aksjer heller. La mulighetene presentere seg selv.

Oljeprisen fortsetter å falle, etter at API tallene viste en lagerbygging på 4.5 millioner fat, mot ventet 2.4 millioner. Til tross for nedstegning av føderale myndigheter, kommer EIA (Energy Information Administration) tallene senere i dag, som viser lagrene ved Cushing. EIA har penger til å opprettholde driften til 11. oktober.

Det er stor usikkerhet om arbeidstallene for september blir publisert førstkommende fredag, ettersom byrået som samler sammne dataene til non-farm payrolls, har blitt stengt ned i budsjettkrangelen. Da kan ADP jobbtallene for september, som slippes før åpning i dag, være den eneste statistikken for privat sysslesetting vi får.

 

-/ VI GÅR INN i en ny rapporteringssesong, og forventningene har vært fallende gjennom hele sommeren. Det er godt nytt, ettersom det gjør det lettere for selskapene å overraske på oppsiden. Se graf over

-/ AP. MØLLER MAERSK, som er verdens største container rederi, spår bunnen i den globale handelssyklusen. Herfra skal det opp, og de hever etterspørselen etter container plass, fra 2-3% vekst til 4-6% allerede neste år. Dette er en av de beste indikatorene på den globale økonomien.

-/ DE HAR FUNNET Olje på Gotha feltet, der Lundin, Noreco og Det norske oljeselskap har andeler.

-/ BALTIC DRY INDEKSEN flatet ut i går, og aksjene steg. Jeg forventer ytterligere oppside hvis ratene stiger igjen denne uken. Dette er eneste sektoren jeg er bullish akkurat nå. GOGL / DRYS. Husk dog at Western Bulk skal hente 1-1.3 milliarder kroner, noe som kan trekke likviditet ut av de andre tørrbulkaksjene. Salgstart på Western emisjonen har enda ikke startet. 

-/ KONSERNSJEFEN I OBOS forventer mer sosial boligpolitikk med blåblå regjering. VI har lest mye om senket kapitalkrav og økt BSU sparing, men det viktigste i mine øyne, kom nederst i artikkelen. «H og FrP har sagt at de skal se på kravene til utforming av nye boliger, kjent som TEK10, som gir fordyrende føringer på boliger» i følge Obos sjef Martin Mæland

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert