Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Vi ser en liten rebound i Asia, men jeg ville vært uhyre forsiktig med å kjøpe for tidlig. Akkurat nå går det mot et klimaks i Washington DC, og da kan det være like greit å vente til de er enige. Bruk styrke til å selge deg ned, dette kan gå lavere på hvert utspill politikerne kommer med.

Alcoa leverte 11 cent per aksje i resultat, mot ventet 5 cent. Eller hva var det Morgan Stanley gjorde forrige uke? De tok ned estimatet fra 12 cent til 5 cent? Basically så var det analytikerne som tok ned forventningene i forkant (de turte vel ikke annet), som tok feil. Aksjen er opp +3%.

Det som kan virke positivt på markedet i dag, er at Obama kommer til å utnevne visesentralbanksjef Janet Yellen til å ta over for Ben Bernanke. Hun vil videreføre politikken fra de siste fem årene, og det betyr stimuli ved økonomisk motgang. Dog tror jeg at dette var ventet, så ingen stor overraskelse der.

 

-/ JOHN FREDRIKSEN har sikrer seg ny eksponering i Archer ukentlig, og det må ses på som et sterkt signal om at de tror selskapet har snudd. De kjøper såkalte TRS’er som gir de krone for krone oppside i aksjen, men ingen eierskapsrettigheter. Det er et finansielt veddemål.

-/ SIMEN MORTENSEN, analytiker i DNB, trekker frem to boligaksjer i Finansavisen i går. Han peker på historisk rabatt i forhold til europeiske konkurrenter. Han mener du får kjøpt de norske selskapene til nesten 50% rabatt. CEO i Selvaag har guidet på 1500 leiligheter i 2015, mens Simen Mortensen tror på 1300. Han ligger dermed under selskapets egen guiding, men selv på Mortensen sine tall er selskapet billig i følge han selv. Hvis de selger 900 leiligheter neste år, så handler selskapet på en PE mot 2014 inntjening på x5.7 . Det er lavt!

-/ MARIA BARTIROMO på CNBC intervjuer investorlegenden Julian Robertson (TIger fondene. Det var han som ansatte Andreas Halvorsen i Viking Global en gang i tiden), og stiller han mange spørsmål om ulike markeder og aksjer. Julian har bedt om å få snakke om en aksje, og husk at dette er milliardhedgefond i NYC. Schibsted er aksjen han trekker frem. Han forteller at analyseapparatet i Tiger fant en aksje som var overvurdert som aviseier. Nemlig Schibsted. Så analyserte de hele selskapet og fant ut at de nå var et IT selskap med Europas/verdensledende produkter innen annonsering og «classifieds». Målt mot tilsvarende selskaper i USA, så er Schibsted kraftig undervurdert. Tenk hvis de hadde skilt ut avisdelen og listen den seperat…

-/ FORBES HAR EN artikkel med overskriften «Den beste måten å investere i emerging markets» – Første punkt er: Kjøp en emerging market index. Finansjournalistikken når nye høyder. Neida, de kommer med noen forslag til ulike fond også.

-/ JEG HAR ANMELDT boken «Slik blir du superrik» av Mimir Kristjansson. Helslakten kan du lese hos Minerva.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert