Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Blandet i Asia, der Nikkei stiger +0.8%, mens Shanghai er ned -0.77%. Oppgangen fra Wall Street i går kan dermed bli videreført i Europa. For Oslo Børs sin del, teller det kanskje at oljeprisen stiger for første gang siden tidlig forrige uke. Lagertall fra API (American Petroleum Institute) viste bygging av kun 800k fat, mot ventet 2.5 millioner. Kl 16.30 i dag kommer de enda viktigere tallene fra EIA (Energy Information Agency).

Markedscallen jeg gjorde på bloggen i går, var at indeksene ville hente seg inn og stabilisere seg før non-farm payrolls på fredag. Hvis vi får en sterk dag i dag, tenker jeg at man kanskje skal skalere ned litt i morgen, slik at man ikke sitter fullastet over tallene. I hvert fall hvis man kjøpte for kortsiktig trading i går.

 

-/ TRAFIKKTALLENE til Norwegian var gode. Aksjen har dog vært sterk i forkant, så jeg er usikker på om det kommer et stort løft eller ikke. I følge Fondsfinans handler NAS på 9x på neste års estimert resultat. Easyjet handler på x11.9 og Ryanair på x14. Husk at fuelprisene nå har blitt betydelig lavere som følge av fall i oljeprisen.

-/ SVAKERE TOPP og bunnlinje fra Aker Solutions, men høyere ordreinngang (nesten 50% mer enn ventet). Aksjen har handlet fra 120+ kroner i år, og helt ned til 80 kroner. Ettersom den nå ligger på 83 kroner, er jeg ikke sikker på om de selger ned denne enda mer. Mye av det negative er inndiskontert, og da tror jeg heller den stiger i dag.

-/ TØRRBULKRATENE har steget +30% siden forrige torsdag, og nå lurer jeg på om det topper ut. Det er to grunner til det; Jeg så Dryships gå i minus etter en sterk åpning, og November kontrakten lå kun $1750 over indeks på det høyeste i går. Capesize spot indeks ligger $20.500, mens November kontrakten toppet på $22.250 i går. Skulle November falle ned til samme nivå som indeksen, betyr det at aktørene ikke lenger priser inn noen økning de nærmeste ukene. Vi kan få et negativt skifte i kurven, der forwarden går fra contango (stigende) til backwardation (fallende).

-/ ALLE HAR SIKKERT fått med seg Tesla sitt fall etter kvartalstallene i går. Ned -9%. Min kommentar er at dette er en ordentlig momentum aksje med tro, håp og kjærlighet som stiger gjennom kvartalet, og faller tilbake tall. Den er sikkert et kjøp igjen snart, frem til fjerde kvartalstallene blir presentert. Stikk motsatt av f.eks Norsk Hydro, som er en dog i 11 uker, og stiger på tallene fordi businessen ikke er fullt så dårlig som investorene forventer. Hvilken vil du sitte i? Vente 11 uker uten utvikling for å «kanskje» få en opptur når de presenterer kvartalet, eller være med der alle andre er i mellomtiden?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert