Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

I går fikk vi vår minusdagen, noe vi har hatt ukentlig siden i sommer. Indeksene på Wall Street var kun marginalt ned (DOW – 0.21%, S&P -0.24%). Asiatiske børser faller litt tyngre, med Shanghai og Hong Kong i spissen (-1.8% og -1.5%). Det er dette kommunist plenumsmøtet som er ferdig, men gav lite konkret når det kom til økonomiske reformer. Jeg tror forventningene til dette møtet var mer markedspsykologi og finansjournalistikk, enn direkte risk apetitt hos investorene. Det forundrer meg ikke hvis markedet kommer tilbake mot slutten av uken.

 

-/ HITTIL I MÅNEDEN har det vært tre ulike innsidesalg i RCL. Det er verdt å merke seg ettersom aksjen snart utfordrer høyeste notering 2007/2011 på 280 kroner. Dvs. Det var der den toppet ut de to foregående gangene. I etterkant mer enn halverte aksjen seg. Kanskje man bare skal vente på storssalg fra CEO Richard Fain, han har vært flink til å time handlene sine tidligere. 

-/ BÅDE OMSETNING og resultat er historisk høyt for Lerøy Seafood Group, men høye fòrkostnader spiser av marginen. Ledelsen lover fallende produksjonskostnader i 2014. I tillegg er den nå påvist amøbisk gjellesykdom ved flere av selskapets anlegg.

-/ DET ER IKKE BARE Dnb som blir anbefalt av analytikerkorpset og stiger til nye høyder. Forrige uke var de amerikanske bankene sterkeste sektor. Inntjeningsveksten i tredje kvartal var 15%, og forventningene til fjerde kvartal er 24%. Det er blant de høyeste estimatene i S&P500 indeksen. Tingen er at JPM tok så store nedskrivinger, at det ødela inntjeningsveksten for hele gruppen, og de kommer sterkere i fjerde kvartal. Hva er det som kan løfte banksektoren høyere, det gjelder i både i Norge og i USA.

  • Forbedret økonomi, slik at de får utlånsvekst, det gir høyere inntekter.
  • Brattere yieldkurve, slik at de kan låne til enda lavere kostnad enn hva de betaler i rente på innskudd.
  • Ingen flere bankskandaler eller politikere som skal innføre nye regler.

-/ EN STOR AMERIKANSK bank spør sine hedgefondkunder hva de er mest redd for. Svaret var: Kina og råvareprisene. Da er det morsomt at skipninger av jern malm er på rekordnivå igjen, og prisen har steget i to måneder. Nå oppgraderer analytikere prismålene på denne råvaren som er drevet av kinesisk etterpørsel.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert