Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

De asiatiske børsene fortsetter opp, og jeg ser ingen grunn til at det gode sentimentet ikke skal fortsette i Europa og på Oslo Børs. Det er god disiplin å selge aksjer inn i slike oppganger, men for guds skyld ikke gå short. Dette kan fortsette lengre enn du kan holde deg likvid.

Hvordan skal man planlegge sommeren? ECB har et møte den 5 Juni, og det er forventet at Draghi & Co kan bli enda mer aggresive. Kanskje det byr på en fin anledning til å selge seg ut før ferien. Rally frem til rentemøte og så stillstand? I fjor falt børsen -10% i midten av Juni, men hentet seg inn den neste måneden.

-/ KVARTALSRESULTATENE til Funcom kan sende aksjen ned i dag. De klarer fortsatt ikke å tjene penger. Frontline var ned -17% på Wall Street i går, og det er frykt for at selskapet ikke skal møte gjeldsforpliktelsene sine på grunn av lavere rater. Goldman Sachs hever Telenor fra 165 kroner i prismål, til 195 kroner.

-/ ICAP SHIPPING er ute med en kommentar på det kinesiske boligmarkedet, der de peker på at boligindeksen i Shenzhen faktisk har steget de to siste ukene. Myndighetene har opphevet begrensninger på kjøp av bolig nr 2 og 3, og hvis indeksen stiger neste måned også mener ICAP at tørrbulkratene vil stige igjen. Dette på grunn av bedre etterspørsel etter jern malm enn tidligere antatt. For aksjeinvestorer i andre segmenter, er dette også et positivt tegn, ettersom det går mot myk landing i Kina.

-/ INDISKE RUPEES faller til en ny lav, fordi etterspørselen etter dollar har steget markant. Sentralbanken har doblet grensene for valutakjøp og det er ventet at den nye regjeringen vil løsne på importrestriksjoner.

-/ HACKER OG AKTIVISTGRUPPEN Anonymous, har en egen avdeling som ser på aksjeanalyse (tro det eller ei). De har tidligere avslørt svindel hos kinesiske internettselskaper som har vært listet i USA, men har nå rykket ut med en anbefaling på Demand Media. Selskapet driver flere store klikksites, men har fått unngjelde etter at Google forandret søkealgoritmen. Forretningsideen deres er å komme høyt opp på søkeresultatene med billige artikler, som de igjen selger annonser på. Aksjen har halvert seg på et år. Nå bør man kanskje ikke ta råd fra aktivistgrupper, men det kan jo være spennende å følge med på utviklingen. Ticker: DMD

Hvis du vil ha varsel om nye sendinger (PåMarkedet/E24) kan du melde deg på denne e-mail listen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
28.05.2014 08:30

Bra morgenrapporter fra Paulsen. Jeg oppfordrer alle til å lese disse, og skal jobbe for å synliggjøre de bedre på Nordnet’s web.

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert