Nordnetbloggen

Morgenrapport Onsdag

Chartet over lyver ikke. Det viser andelen kontanter i balansen til amerikanske selskaper. Kontanter som kan brukes til… utbytte, tilbakekjøp av egne aksjer, utvidelse av virksomheten, oppkjøp av konkurrenter og investeringer i fremtidig cashflow. Bull bull bull.

 

Svakere dag i Asia, men ingen markant bevegelse i forkant av ukens to viktigste dager som ligger foran oss. Jeg tror handelsvolumet vil svekke seg ytterligere i dagens sesjon, og jeg ser ingen grunn til å ta et aggresivt bet i forkant av Draghi & Co.

Hva kan vi vente oss av ECB i morgen? Sentralbanken kan sette renten til 0. Det betyr at bankene får mindre betalt for å deposit penger, ergo negativt for europeiske banker. For å motvirke dette kan ECB kjøre en ny LTRO som låner ut penger til 0.1% til bankene på 3-4 års basis, som igjen bankene kan låne ut til selskaper til 3-4%, med resultatet at de bygger opp kapital og stimuleres til å låne ut til næringslivet.

-/ JEG GJORDE EN CALL i går på at tørrbulkaksjene kunne få medvind, etter at capesizeindeksen snudde høyere. I mine øyne er det tre positive momenter i sektoren 1. Boligindeksen i Kina stiger for første gang på 9 måneder. 2. Kinesiske kommuner må bruke opp infrastrukturpenger før 30. Juni for å ikke bli avkortet 3. Løftet i ratene kom pga. større aktivitet ut av vest-australia, noe som tyder på høyere jern-malm eksport (Kina)

-/ ØKONOMISKRIBENT Ambrose Evans i Telegraph gjør en god jobb med å bygge opp bearcaset på aksjer. Han trekker frem tre ulike sentralbankmedlemmer i tre land (USA, UK og Italia) som nå advarer mot et skifte i markedet. Argumentasjonen dreier rundt de lave risk-spreaden og den lave volatiliteten, som betyr at investorene er “complacent”/likegyldige, noe som ofte forekommer før en stor korreksjon. Før det smalt i 2008 handlet greske statsobligasjoner 26 basispunkter over tyske, og vi vet hvordan det endte. 75% av verdien på de greske obligasjonen ble barbert i løpet av to år

-/ BULL CASET blir representert av den påtroppende investeringsjefen i PIMCOsom takker Bernanke for å ha reddet USA ut av en likviditetsfelle, og spår flere år med lav volatilitet og lave renter. FED vant krigen mot inflasjonen, og kan se frem i mot økt vekst.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert