Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Markedet fortsetter i sin spiral lavere, og nå er gjennomgangstonen i de store meglerhusene at vi står foran en korreksjon. JP Morgan skriver til sine kunder at de bør selge alle rallys, og RBS mener vi står foran et skikkelig griseår som 2008 der alt faller ned i det store sorte hullet.

Ingen lettelser over natten heller, da det sprakk i Asia også. Nikkei indeksen faller -2.6%, mens den statsmanipulerte børsen i Shanghai stiger 0.2%. Det kommer nok et minirally veldig snart, hvis noen av selskapene klarer å rapportere sterke tall. Rapporteringssesongen startet i går, noe som gjør at tradingdynamikken kan forandre seg.

-/ ALCOA VAR FØRST ut, og de slo estimatene marginalt, med noe som mange ville se på som kreativ rapportering. Hva spiller det dog for rolle hva som var ventet, det overordnede her er at de tapte $500 millioner forrige kvartal, der inntektene var ned 18% på grunn av lave alupriser. Ikke klarte de å skape en bullish story for inneværende år heller.

-/ JAN HAUDEMANN selger 7 millioner aksjer i NEL til 4.1 kroner. Han sier det er på grunn av markedsuro og ikke at han har blitt negativ til selskapet. Noen ganger må man vel selge det som selges kan.

-/ I DAG KAN vi se brentoljen under $30. Det var ikke noe mange nyttårs spåmenn klarte å forutse! Statoil har ikke handlet lavere siden 2008! Tenk om ledelsen plutselig begynner å så tvil om egen utbyttepolitikk. Mediepresset begynner å bli stort, og det eneste som holder aksjen rundt 100 kroner er at de bruker balansen sin til å betale ut utbytte. Ryker det, kan vi få en reprising langt lavere.

Jeg skal på reise denne uken, til en ugunstig tidssone, så torsdag blir det ingen morgenrapport, men fredag skal det være normalt igjen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert