Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Rød dag i Europa, Nord-Amerika og Asia, noe som spiller rett opp i strategien om å kjøpe når andre selger. I dag kan muligheten komme, men det gjelder å ikke være for ivrig. I løpet av de 3-4 første handelstimene burde man få signaler om investorene prøver å løfte dette eller ikke.

Oljeprisen fikk seg en på nesa, da det gikk rykter om åpning av de strategiske reservene i USA. Et 4-5% fall på få minutter, skremte investorene, og oljeprisen har ikke hentet seg opp igjen. Dette vil selvfølgelig bidra til økt press på Oslo Børs, og gode nyheter for de som venter på å gå inn markedet. Stikk innom bloggen rundt lunchtider, så skal jeg se på noen kjøpskandidater.

-/ FORRIGE GANG volumet i REC oversteg 40 millioner aksjer, var i Juni. I går gikk aksjen 11%, og nå ser det ut til at startskuddet har gått. Det gikk aksjer for nesten 100 mill. Kr, og blir volumet relativt sterkt i dag også, ser jeg ikke bort fra videre oppgang til tross for tungt totalmarked.

-/ STOCKLINK HAR tydeligvis fått et godt intervju med Knut Brundtland i ABGSC, for her kommer det flere gullkorn: Han sier at børsen er relativt billig, med pris/bok på 1, mot 2-3 i bullmarkeder. I tillegg synes han det er et misforhold mellom obligasjoner og aksjer som ikke kan vedvare. Rentene er lave, mens utbyttene på aksjene er høyere, og det kan ikke vedvare. Snart vil penger strømme fra lavavkastning i obligasjoner til høyere avkastning i aksjer.

Den største utfordringen han ser på lang sikt (interessant) er pensjonsforpliktelsene. Når amerikanerne sparer til pensjon går det en strøm av penger inn i aksjemarkedet. Pensjonskassene er de største aktørene på børsen. Problemet nå, er at det begynner å bli flere pensjonister enn folk som putter penger inn i sparing, og dermed kan en langsiktig trend være at penger blir trukket ut av aksjemarkedet for å betales pensjonen til de som har blitt eldre. Tankevekker.

-/ DENNE MANNEN har hørt for mye på Jan Haudemann…

-/ BUSINESSINSIDER gjennomførte en uhøytidelig spørreundersøkelse hos profesjonelle markedsaktører om hva den største trusselen til markedet er: De fleste svarte høyere oljepris som følge av krig mot Iran, og eller annen forstyrrelse i oljemarkedet. Under halvparten pekte på Kina, og den unkontrollerbare nedbremsningen, der etterspørselen har sviktet mens de økonomiske interessene til kommunistpartiet gjør at de fortsetter å leve på løgnen. Eller som en skrev:

«China is a very different animal, a lie wrapped in a deception cloaked in a propaganda program dragged by an idle cement mixer»

PS: Fikk du ikke morgenrapport på mail i dag, fortvil ikke, det var bare mailklienten min som kræsjet igjen. Halvparten har fått, men halvparten ligger fortsatt i utboksen og jobber.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert