Nordnetbloggen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.33%  Shanghai +0.13%  S&P500 +0.16%  DAX futures -0.10%


Sentiment: Samme tempo!

Oslo Børs gjør det faktisk sterkere enn motpartene i Europa, og det skyldes kanskje 1. Oppgang i oljeprisen 2. Lagging fra hele første halvår. Ser vi på S&P500 har den handlet 2470-2480 range, cirka 10 punkter, siden 19. juli, da Oslo Børs har steget nesten 5%. Det store spørsmålet er selvfølgelig om dette vil fortsette, eller om volatiliteten plukker seg opp i september / oktober.

I mine øyne har markedet hatt en unik evne til å absorbere dårlige nyheter. Tenk rakettene ut fra Nord-Korea, alle Trump sine utspill, grand jury på russlandhøringene i kongressen, renteheving, svingninger i oljeprisen osv. Sagt på en annen måte; aksjesparere blir ikke skremt av et usikkert verdensbilde, og da må det komme en skikkelig ubehagelig overraskelse for at de trekker pengene ut. Hva nå enn det kan være…

-/ GAMINGSYSTEM leverandøren GIG la frem tall i dag, og det var hyggelig lesning. Inntektene økte med 15% fra første til andre kvartal i 2017. Sammenligner man med andre kvartal i 2016, er inntektene opp 174%. De gjør åpenbart noe riktig, både ved flere strategiske oppkjøp og sterk organisk vekst. Aksjen har dog ikke klart å ta ut toppen på 6 kroner satt tidligere i år, men fortsetter denne veksten er det ikke vanskelig å spå at dette nivået blir utfordret før jul.

-/ DET TREKKER mot dåp for det nye tilskuddet i Paulsenfamilien og i den anledning har vi fått henvendelser fra slektninger som ønsker å kjøpe fondsandeler i gave Flere av slektningene foreslo fondstyper og selskaper som kanskje er godt kjent fra media, men for undertegnede var det uaktuelt å anbefale noe annet enn Superfondet til Nordnet. De troner øverst på finansportalen.no (0 i forvaltningsgebyr) og det er enkelt å sette opp en konto for de under 18 år.  

 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

1 Kommentar på "Morgenrapport Tirsdag"

avatar
Sorter etter:   nyeste | eldste | mest stemmer
Nik
Gjest

Hva er dine tanker rundt å spare i barnets vs. foreldrenes navn?

wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.