Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Tung dag i Asia, og det ser ut til at den tidligere støtten på 435 (der OSEBX snudde for 3 uker siden) blir brutt med god margin fra start. Usikkerheten øker, og da er det ikke noe poeng å eie aksjer. I tillegg er det viktig å huske at en stoploss som blir flyttet er ingen stoploss…

EUR/USD fortsetter ned til laveste punktet på to måneder, som følge av tøff ordveklsing mellom EU og Hellas. Grekerne går nemlig tom for penger førstkommende fredag, og er derfor avhengig av en ny utbetaling fra EU/IMF for å ikke gå konkurs. Jeg tipper de blir enige, fordi det er ingen grunn til å gi opp nå selv om politikerne skal bruke tiden til å posere for sine egen velgere.

-/ INGEN GOD START blant politikerne i USA heller: Tidligere finansminister Larry Summers brukte ordet «terror» og «hostage» når han snakket om opposisjonen i kongressen og «the fiscal cliff».

-/ UTFORDRINGENE er store nok i fornybar energi markedet at det siste de trenger er en full handelskrig mellom Europa, USA og Kina. Det er i hvert fall det siste REC trenger, i en allerede sårbar situasjon med fallende inntjening og emisjonsfrykt.

-/ ENDELIG MELDES det om et nytt oppdrag for EMGS, og denne gangen er perioden på 3 måneder offshore Brasil. Lengden på kontrakten er ikke noe å hoppe i taket for, men er innenfor det ledelsen har kommunisert tidligere vedrørende overgangen til kortere oppdrag.

-/ I GÅR KOM DET EN lang rapport fra IEA om oljeproduksjonen i verden, og hvordan markedsbildet ville forandre seg etter at USA blir selvforsynt. I dag kom jeg over en veldig interessant artikkel om oilservice og utfordringene de neste årene:

  • Trenden tidligere var at store oljeselskap og andre uavhengige, kjøpte tjenester fra tredjepart som Schlumberger, Halliburton og Baker Hughes. ( SUBC, AKSO, PGS, KVÆRNER).
  • På grunn av fallende oljepris, og stigende kostnader i oljebransjen har mange ønsket å bygge opp egen kunnskap og kapasitet. Både Petrobras og Sonangol (Angola) har store programmer for å utvikle disse ressursene lokalt under eget eierskap.
  • Det er ikke et skifte vi vil se på under et år, men trenden er klar. Enten må tjenestene gå ned i pris, eller så kommer nasjonale oljeselskaper til å bygge egen kapasitet for å spare penger.
Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert